Ronja Ryövärintytär -klassikko tulee keväällä Kuopion kaupunginteatteriin

Astrid Lindgrenin klassikkokirja Ronja Ryövärintytär nähdään ensi keväänä Kuopion kaupunginteatterin päänäyttämöllä. Ensi-iltansa 15. helmikuuta saavan suurteoksen ohjaa Miko Jaakkola.

Ronjana nähdään Anna Kuusamo ja Birkiä esittää Eino Heiskanen. Teatteri lupaa lapsille suunnatun Ronja Ryövärintyttären olevan riemukkaan visuaalinen fantasiaseikkailu.

Nuorille kaupunginteatteri tarjoaa keväällä Pilvi Hämäläisen Jäähyväiset Pamela Andersonille -tragikomedian. Olli-Matti Oinosen ohjaama näytelmä on anarkistinen kasvutarina irti päästämisestä.

Näytelmän ensi-ilta on Maria-näyttämöllä 28. helmikuuta.

Helmikuussa Kuopion ensi-iltansa saa myös Eric-Emmanuel Schmittin Arvoituksellisia muunnelmia. Se on Helsingin kaupunginteatterin, Hämeenlinnan Teatterin, Kuopion kaupunginteatterin, Logomo-teatterin ja Riihimäen Teatterin yhteistuotanto, jonka rooleissa nähdään Heikki Kinnunen ja Ilkka Heiskanen.

Huhtikuussa on tarjolla vielä todellinen klassikko: William Shakespearen Romeo ja Julia. Sen kaupunginteatteri tekee yhteistyössä Kuopion taidelukio Lumitin kanssa, joten lavalla nähdään nuoria näyttelijöitä, tanssijoita ja muusikoita.

Shakespearen teksti on päivitetty tähän päivään Paula Vesalan ja Jenni Vartiaisen musiikilla.

Kevään ensimmäinen ensi-ilta on kuitenkin jo tammikuussa, kun Ritva Grönbergin Sydämenlyöntejä-lauluilta saa kantaesityksensä 9. tammikuuta. Se on jatkoa Grönbergin Rakkaudesta lauluun -esitykselle, joka oli ensi-illassa maaliskuussa 2012.

Kuopion Sirkuksen teatterivierailu Pakkassirkus VoimatOn kantaesitetään 13. tammikuuta.

Vappu goes Ultra Bra! -konsertissa 30. huhtikuuta ja 1. toukokuuta kaupunginteatterin näyttelijät esiintyvät yhdessä Kuopion kaupunginorkesterin kanssa vapputunnelmissa.

Syksyltä keväälle kaupunginteatterin ohjelmistossa jatkavat musikaali Viulunsoittaja katolla, Luolamies, Patriarkka sekä marraskuun alussa ensi-iltansa saava Matriarkkoja ja Siipirikkoja eli kuule meitä Kaija Koo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.