Rukoilevia anjoviksia ja sarjamurhaajan unelmatreffit – tällaista on ollut kilpailun sato, vielä ehdit lähettää puujalkavitsin

Kuka oli Suomen ensimmäinen naisdiplomaatti?

– Pähkinäsaaren Rauha.

Entä miten kuuluu anjovisten rukous?

– Äläkä saata meitä kiusaukseen.

 

Naurattaako? Hyvä jos naurattaa. Ja vaikkei naurattaisikaan, pitää muistaa että kyse on puujalkavitsistä.

Puujalkavitsi on parhaimmillaan ytimekäs, mutta myös tosi huono. Sellainen, joka ei välttämättä avaudu ollenkaan.

Kun Savon Sanomat haastatteli Kuopion Komediafestivaalin johtaja Juha Jylhäsalmea ja festivaalikordinaattori Emma Reinikaista, kävi ilmi ettei puujalkavitsin tarvitsekaan olla mikään loppuun asti hiottu täydellinen vitsi. Mitä tökerömmällä tavalla kieltä väännellään tai sanojen kanssa leikitään, sitä paremmin puujalka usein toimii.

– Puujalkavitsin tarkoitus on saada aikaan ihmisissä reaktioita. Osa nauraa heti, osa ei hoksaa juttua ollenkaan, Reinikainen sanoo.

Yllä olevat puujalkavitsit ovat parhaillaan käynnissä olevan puujalkavitsikilpailun satoa. Savon Sanomien ja Kuopion Komediafestivaalin kilpailussa etsitään sekä parhaimpia että pahimpia puujalkoja.

Kilpailuun osallistuvat vitsit saavat olla uusia mutta vanhojen kaskujenkin kierrättäminen on sallittua. Tärkeintä on löytää sopivia helmiä, jotka sitten voidaan julkaista festivaalin tarroissa ja kokoelmana lehdessä.

Vielä ehdit osallistua puujalkakilpailuun mukaan. Osallistua saa sekä nimellä että nimimerkillä. Kilpailuaika päättyy sunnuntaina 19.5. kello 18.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kolme kahden hengen lippupakettia Kuopion Komediafestivaalille.

 

Kerrotaan nyt vielä yksi modernin maailman tuotos inspiraatioksi kilpailuun.

Millaiset on sarjamurhaajan unelmatreffit?

– Netflix & Kill.Jos alla oleva lomake ei toimi, voit jättää puujalkavitsin myös tästä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Komediafestivaalin johtajaa naurattaa puujalkavitsi, jonka punchline kuuluu "Jouko Purkka" – nyt sinulla on mahdollisuus kertoa parempi kasku ja voittaa palkinto