Rumpali, joka ohjelmoi oman ruumiinsa

Maailman parhaimpien rumpalien joukkoon lukeutuvalla Mike Manginilla on helppo selitys, miksi hänestä tuli muusikko: luonnon älykäs valinta.

– Minähän halusin enemmän kuin mitään muuta olla jääkiekkoilija. Mutta luonto hoiti homman niin, että jäin alle 170-senttiseksi eikä minusta olisi ollut kamppailemaan itseäni isompia pelaajia vastaan. Luonto siis sanoi ei, Mangini nauraa puhelimessa.

Hieman vakavoiduttuaan Mangini sanoo rumpujen olevan hänelle kutsumus. Tutustuminen lyömäsoittimiin tapahtui jo parivuotiaana, kun Mangini kaivoi äitinsä kattilat keittiön alakaapista ja järjesteli ne vastaamaan musiikista kuulemiaan muotoja.

Taustalla soinut musiikki oli ilmeisesti The Beatlesia, mutta Mangini ei itse muista, mitä radiosta tuli. Eikä se ole niin tärkeääkään.

Tärkeää oli havainto, jonka kanssa Mangini on elänyt kaikki nämä vuodet: musiikki on aina ollut hänelle muotoja ja rakenteita.

– Ajattelen oikeastaan kaikkea rakenteiden kautta. Kun näen muodon, voin ymmärtää sen ja opetella sen. Pidän geometriasta ja erilaisten pulmien ratkaisemisesta, Mangini sanoo.

– Kun opiskelin pääaineenani tietokoneohjelmointia, sain ajatuksen, että voisin ohjelmoida omaa ruumistani samalla tavalla kuin tietokonetta. Lopulta sain raajani toimimaan juuri kuten mieleni halusi.

Tämä oivallus on mahdollistanut erilaisten vaikeidenkin tahtilajien yhtäaikaisen hallinnan.

Youtubesta on katsottavissa Manginin opetusvideo, jossa hän soittaa päällekkäin 17:ään ja 19:ään menevät rytmit.

Manginin kanssa keskustelu paljastaa, että kyseessä ei ole ihan kuka tahansa rumpali. Mangini pohtii yhdessä lauseessa taiteen totuutta, toisessa ihmiseksi kasvamista. Vastaukset ovat aina laajempia ja polveilevempia kuin kysymykset.

Haastattelukin alkoi myöhässä, sillä Mangini uppoutui vastaamaan sähköpostiinsa eikä huomannut puhelimensa hälyttävän.

– Koetan koko ajan kasvattaa itseäni. Luen paljon filosofiasta, poliittisista suuntauksista, uskonnoista, tieteestä ja ihmisen käytöksestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mike Mangini haki Dream Theaterin rumpaliksi, koska vaimo halusi hänet isoille lavoille