Ruotsalaisesta Solsidan-komediasarjasta tehdään suomalaisversio Onnela

Ruotsin menestyneimpiin kuuluvasta ja Suomessakin nähdystä Solsidan-komediasarjasta tehdään suomalaisversio. Onnela-nimisen kymmenosaisen sarjan käsikirjoittajana on Melli Maikkula ja sen ohjaa Marja Pyykkö. Kesällä kuvattavan sarjan pääosissa nähdään Eero Ritala, Elena Leeve, Pekka Strang, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen ja Pirjo Heikkilä.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat Porvoon kuvitteelliseen Poutaniemen kaupunginosaan.

– On innostavaa päästä käsiksi Solsidanin suomenkieliseen versioon ja päivittää tapahtumia nykypäivään, Onnelan tuottavan Zodiak Finlandin kehityspäällikkö Petteri Summanen kertoo tiedotteessa.

Ruotsissa Solsidan on voittanut parhaan komediasarjan palkinnon vuosina 2010, 2011 ja 2014. Ruotsin ja Suomen lisäksi sarjaa on esitetty Norjassa, Tanskassa ja Belgiassa, ja sen oikeudet on myyty Yhdysvaltalaiselle ABC-televisiokanavalle. Onnelan ensiesitys nähdään suoratoistopalvelu C Moressa tulevana talvena ja myöhemmin MTV:llä ja Katsomossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Kansainvälistä elokuvaa omin ehdoin ja omakustanteisesti – Suomalainen Saara Lamberg tekee uraa ohjaajana ja näyttelijänä Australiassa

Maailman tunnetuimpiin elokuvasäveltäjiin kuuluva Ennio Morricone on kuollut – "Yksi suurimmista kautta aikojen"

Linda Huhtinen keräsi ihmisten muistoja Juicesta Toisinajattelija-sitaattikokoelmaan: "Mukana on murheellisiakin sitaatteja, sillä ei Juicekaan ollut vain nokkela ja hauska"

Kirja-arvio: Joonas Konstigin uutuus on varma valinta historian ystäville

Atomirotta on noussut kuudessa vuodessa keikkabändien ykkösketjuun – "Ominta reviiriä ovat pienet ja hikiset klubit", sanoo Rane Raitsikka

Levyarvio: Maqiano-niminen laite tuo uniikin elementin Kari Ikosen levylle

Levyarvio: Virpi RäisäsenTrasparente on osin huikeaa kuunneltavaa, mutta kokonaisuutta vaivaa epätasaisuus

Dekkari näyttää, miten suomalaiset yhdistettiin talvisodan jälkeen väkisin toisinajattelijat hiljentämällä

John Legend ja Chick Corea vahvistaneet esiintymisensä ensi vuoden Pori Jazzeilla

”Taiteen tulisi olla kaikkien ulottuvilla, eikä tapahtumien pitäisi rajoittua pääkaupunkiseudulle.”

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.