Ruskatrööttä soi taas Rantasalmella

Valtakunnallinen puhallinorkesteritapahtuma, Ruskatrööttä tuo 400 puhallinmusiikin ystävää, 300 muusikkoa sekä sata huoltajaa ja talkoolaista viikonlopuksi Rantasalmelle.

Tapahtuma huipentuu sunnuntain päätöskonserttiin, missä esiintyvät Ruskatröötän eritasoiset orkesterit vasta-alkajista ammattilaisiin.

Orkesterit harjoittelevat konserttiohjelmiston viikonlopun aikana.

Perjantain avajaiskonsertissa esiintyvät Rakuunasoittokunta ja Savon sotilassoittokunta yhdistetyllä kokoonpanolla musiikkimajuri Riku Huhtasalon johdolla.

Lauantai-illan groove-henkisessä konsertissa esiintyvät rantasalmelaiset, viime vuonna perustettu aikuisten RaJuPuSu -Big Band ja nuorten Soul System -yhtye.

Tapahtuman teemasäveltäjä on turkulainen tuubisti, Matti Laiho, joka on löytänyt Linnansaaren kansallispuistosta innoituksen uusiin sävellyksiinsä.

Tapahtuma on järjestetty vuosittain vuodesta 1997 lähtien eri puolilla Itä-Suomea, Rantasalmella viimeksi vuonna 2006.

Kaikki konsertit ovat Rantasalmen Keskuskoulun salissa. Avajaiskonsertti alkaa perjantaina klo 18, lauantain konsertti klo 19 ja sunnuntain päätöskonsertti klo 15.

 

Uusimmat

Kulttuuri

Kuopiolainen Terhi Laitinen näyttelee Canthia – "Minna janosi uutisia ja oli tavattoman kiinnostunut tulevaisuudesta "

Minna Canthista löytyi odottamatonta moniulotteisuutta ja ikävä kyllä ajankohtaisuutta – "Tuntui, että luen nykypäivän Kuopiosta"

Minna Canthin novelleista ilmestyi uusi laitos - "Y hteinen nimittäjä voisi olla ihmisen elämäninnon selvitys "

Kansallisteatterin juhlassa esitettiin Canthin tuotannosta värikkäitä tulkintoja – Lavalla nähtiin myös vetoomus Kanttilan puolesta

Presidentti Tarja Halonen sanoo Canthin tuoneen esiin sen, miten eriarvoisuus vaikuttaa koko yhteiskuntaan: "Jos edistämme tasa-arvoa, se vaikuttaa isoon osaan väestöä "

Minna Canthia juhlitaan usein tapahtumin Kuopiossa

Yhtye, jonka nimessä yhdistyy ruskettunut iho ja ydinasekoe, ei voi olla väärässä: "Ainoa sääntö on, että sääntöjä ei ole"

Yö-yhtye järjestää Olli Lindholmin muistokonsertit – Varkauden Mia Suszko mukana

Kari Tapion tarinasta tehty laulunäytelmä kiertää Kuopiossa ja Iisalmessa kesällä

Levyarvio: Osa Samuli Putron vähäeleisestä karismasta jää Pienet rukoukset -levyn ääniraidan toiselle puolelle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.