Saaga Ensemble yhdistelee genrerajoja

Ulkomaille tähtäävän Saaga Ensemblen musiikkia on sanottu popfolkiksi, mutta pohjimmiltaan se on kuitenkin kansanmusiikkia.

- Kansanmusiikissa on paljon sellaisia arvoja, kuten akustisten instrumenttien kunnioittaminen, erilaisten soundien hakeminen ja yksilöllisyyden arvostaminen, jotka vaikuttavat meidän musiikkiin, toteaa Timonen.

Yhtyeen yhdistävä tekijä onkin juuri kansanmusiikki. Vahvuutena yhtye kuitenkin pitää jäsentensä runsasta kokemusta kansanmusiikista sekä eri genrerajoja yhdistävistä projekteista.

Liian tiukasti Sariola ja Timonen eivät halua yhtyeensä musiikkia lokeroida.

- Musiikki ja taide kuuluvat kaikille, eikä siinä pidä ajatella raja-aitoja. On jopa keinotekoista tehdä genrerajoja ja määritelmiä musiikista, kaksikko huomauttaa.

Saaga Ensemblen yksi unelma toteutui, kun yhtye nousi tiistaina Kaustisten kansanmusiikkijuhlien päälavalle.

- Tämä on ehdottomasti yksi niistä paikoista, jossa olemme halunneet soittaa. Täällä on ihana yleisö ja tunnelma, toteaa Vilma Timonen.

Uusimmat

Kulttuuri

"Hän rakastaa yllätyksiä silläkin uhalla, että teemme virheitä", sanoo Stingin rinnalla 30 vuotta soittanut Dominic Miller

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

IS: Yö-yhtyeen alkuperäinen kitaristi vastustaa suunniteltua muistokonserttia: "Olli sanoi aikoinaan ei"

Shape of My Heart on populaarimusiikin tunnetuimpia sävellyksiä – toimittaja soitti teoksen alun videolle, ja kappaleen säveltäjä antoi rohkaisevan kommentin

Teatteriarvio: Pasi Lampelan uutuus Sammakkokuningas on pieni musta helmi, jossa on antiikin tragedian aineksia

Kolme erilaista taiteilijaa, Arto Väisänen, Jouni Airaksinen ja Antti Rönkä, kokosi yhtenäisen näyttelyn

Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän voitti Kristallikarhun Berliinin elokuvajuhlilla

Timo Kiiskiselle Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto

Kuopiolaistettu Vuonna 85 -musikaali tuo lavalle nyrkkeilymestarin, elokuvanäyttelijän ja huumorimuusikon – Ismo Apell tavoittelee Itä-Suomen teatterirankingin kakkossijaa

Jussi Hakulinen: Yö suunnittelee comebackia Olli Lindholmin kunniaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.