Salla Simukan tulevan lastenromaanin julkaisuoikeudet Yhdysvaltoihin - "Maagista kerrontaa parhaimmillaan"

Salla Simukan ensi syksynä ilmestyvän Sisarla-lastenromaanin englanninkieliset julkaisuoikeudet on myyty Yhdysvaltoihin Penguin Random Houselle. Kyseessä on yksi maailman suurimmista kustantajista.

Simukan suomalainen kirjallisuusagentuuri Elina Ahlbäck Literary Agency myi äskettäin myös Simukan nuorille suunnatun Lumikki-trilogian englanninkieliset oikeudet samaiselle kustantajalle sekä sen filmatisointioikeudet Hollywoodiin. Lumikki-trilogia on julkaistu 52 maassa. Kirjallisuusagentuurilla on toimistot New Yorkissa ja Helsingissä.

Kustannusosakeyhtiö Tammi julkaisee Sisarlan suomeksi lokakuussa 2010. Teos sijoittuu Sisarla-nimiseen satumaailmaan, ja teos viittaa muun muassa H.C. Andersenin Lumikuningattareen sekä Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa -teoksiin.

Kustantaja Phoebe Yeh on Simukan tulevasta kirjasta innoissaan:

– Nyt myös nuoremmat lukijat saavat nauttia Simukan kertojanäänestä. Sisarla on maagista kerrontaa parhaimmillaan. Kun lukijat astuvat Salamaisuuksien puutarhaan, he kohtaavat fantasiamaailman pullollaan hulluttelua ja ihmeellisyyksiä. Se on henkeäsalpaava tausta seikkailulle, jolla testataan urheuden rajoja ja ystävyyden ja uskollisuuden siteitä, Random Housessa työskentelevä Yeh sanoo tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.