Savolaiseen suuntaan kääntyvästä Tuntemattomasta sotilaasta halutaan spektaakkeli: "Kaikki apurahat menevät pommeihin ja tankkeihin"

Iisalmen Koljonvirran Teatterissa kuljetaan jo kohti ensi kesän näytelmää, joka on Tuntematon sotilas. Työryhmä on tältä vuodelta tuttu, eli Antti Heikkinen muokkaa käsikirjoitusta ja Ismo Apell dramatisoi ja ohjaa.

– Nyt yhdistämme sen kaiken, mitä olemme kolmessa vuodessa oppineet näytelmistä. Lyömme yhteen visuaalisuuden, äänimaailman ja musiikkimaailman ja yhdistämme sen Väinö Linnan legendaariseen tekstiin, jonka viemme Petteri Linnan ja tämän siskon luvalla voimakkaasti savolaiseen suuntaan, Apell sanoo.

– Tutut hahmot ovat mukana, mutta tuomme teokseen huumoria alkuperäisteosta kunnioittaen. Sen lupaan, että legendaarisia lauseita ei sössitä, tämä tehdään tarkalla silmällä ja visiolla.

Apell uskoo, että Tuntematon sotilas voi onnistuessaan rikkoa Koljonvirran Teatterin kävijäennätyksen, joka on tämän kesän Karavaanarit-musiikkikomedian keräämä 14 000 kävijää. Rahoituksesta riippuu, kuinka spektaakkelimainen esityksestä tulee.

– Olen luvannut, että kaikki esitykseen saadut apurahat käytetään sentilleen näyttävyyteen: isommat pommit, isommat efektit, enemmän joukkoja ja enemmän tankkeja. Toki voimme tehdä nykyiselläkin budjetilla sen, mutta sitten se on pienempi. Mahdollisuudet ovat hienot, Apell summaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.