Savolaislähtöinen Henri Tikkanen mukana kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa – Suomesta valittiin kolme laulajaa

Kahdeksannen kerran järjestettävässä kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa on tänä vuonna mukana kolme suomalaista. Kilpailuun on valittu Virva Puumala, Jussi Juola sekä savolaislähtöinen baritoni Henri Tikkanen.

Tikkanen valmistuu musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta syksyllä 2019. Vuonna 1989 syntynyt suomalaisbaritoni lauloi viime syksynä vanginvartijan roolin Jake Heggien uutuusoopperassa Dead Man Walking Lontoon Barbicanissa.

Kilpailuun haki lähes 500 laulajaa, ja 50 heistä valittiin Helsingissä 20.–29. toukokuuta järjestettävään tapahtumaan. Mirjam Helin -laulukilpailun palkintosumma on yhteensä 173 000 euroa. Neljä parasta miestä ja neljä parasta naista palkitaan.

Mirjam Helin -kilpailu on yksi maailman merkittävimpiä laulukilpailuja, ja se on tarkoitettu nuorten laulajien kansainväliselle parhaimmistolle. Professori, laulaja ja laulupedagogi Mirjam Helinin (1911–2006) perustaman kilpailun tavoitteena on löytää lahjakkaimmat nuoret laulajat ja luoda vahva noste heidän kansainväliselle uralleen.

Moni Helin-kilpailussa menestynyt tekee näyttävää uraa laulumaailman huipulla, esimerkiksi René Pape, Elīna Garanča ja Nadine Sierra.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.