Savonlinnan oopperajuhlat alkaa Otellolla

Savonlinnan oopperajuhlat alkaa huomenna Giuseppe Verdin traagisella mustasukkaisuusdraamalla Otellolla. Kuukauden kestävän festivaalin oma uutuustuotanto aloittaa samalla juhlien Shakespeare-oopperoiden teeman.

Oopperajuhlilla vierailee tänä kesänä kaksi italialaista oopperataloa. Ravenna Festival tuo Olavinlinnaan ensi viikolla Verdin Falstaffin ja Macbethin. Torinolaisen Teatro Region tuomisina ovat elokuussa Puccinin La boheme ja Bellinin Norma.

Oopperajuhlien lipunmyynti on sujunut odotusten mukaisesti. Oopperalippujen tavoitteesta on saatu kasaan noin 87 prosenttia jo tässä vaiheessa, kertoo festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Strandholmin mukaan kaikki viisi Don Giovannia on jo myyty loppuun, mutta peruutuspaikkoja voi kysellä. Myös jälkimmäinen Ravenna Festivalin Macbeth-esityksistä on lähes myyty.

– Teatro Region Norma ja La boheme menevät varmasti loppuun, eli liput niihin kannattaa varata nopeasti.

Juhlien tämän vuoden suursatsaus Otello on Strandholmin mukaan myynyt mukavasti, mutta lippuja kaikkiin esityksiin saa vielä, sillä esityksiä on monta.

– Henkilökohtaisesti odotan perjantain Otellon ensi-iltaa suurella innolla. Se on meidän iso ensi-ilta tänä vuonna, tehty yhdessä ranskalaisen huippufestivaalin Chorégies d'Orangen kanssa. Meillä on siitä suuret odotukset.

Uusimmat

Kulttuuri

"Hän rakastaa yllätyksiä silläkin uhalla, että teemme virheitä", sanoo Stingin rinnalla 30 vuotta soittanut Dominic Miller

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

IS: Yö-yhtyeen alkuperäinen kitaristi vastustaa suunniteltua muistokonserttia: "Olli sanoi aikoinaan ei"

Shape of My Heart on populaarimusiikin tunnetuimpia sävellyksiä – toimittaja soitti teoksen alun videolle, ja kappaleen säveltäjä antoi rohkaisevan kommentin

Teatteriarvio: Pasi Lampelan uutuus Sammakkokuningas on pieni musta helmi, jossa on antiikin tragedian aineksia

Kolme erilaista taiteilijaa, Arto Väisänen, Jouni Airaksinen ja Antti Rönkä, kokosi yhtenäisen näyttelyn

Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän voitti Kristallikarhun Berliinin elokuvajuhlilla

Timo Kiiskiselle Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto

Kuopiolaistettu Vuonna 85 -musikaali tuo lavalle nyrkkeilymestarin, elokuvanäyttelijän ja huumorimuusikon – Ismo Apell tavoittelee Itä-Suomen teatterirankingin kakkossijaa

Jussi Hakulinen: Yö suunnittelee comebackia Olli Lindholmin kunniaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.