Savonlinnan oopperajuhlat alkaa Otellolla

Savonlinnan oopperajuhlat alkaa huomenna Giuseppe Verdin traagisella mustasukkaisuusdraamalla Otellolla. Kuukauden kestävän festivaalin oma uutuustuotanto aloittaa samalla juhlien Shakespeare-oopperoiden teeman.

Oopperajuhlilla vierailee tänä kesänä kaksi italialaista oopperataloa. Ravenna Festival tuo Olavinlinnaan ensi viikolla Verdin Falstaffin ja Macbethin. Torinolaisen Teatro Region tuomisina ovat elokuussa Puccinin La boheme ja Bellinin Norma.

Oopperajuhlien lipunmyynti on sujunut odotusten mukaisesti. Oopperalippujen tavoitteesta on saatu kasaan noin 87 prosenttia jo tässä vaiheessa, kertoo festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Strandholmin mukaan kaikki viisi Don Giovannia on jo myyty loppuun, mutta peruutuspaikkoja voi kysellä. Myös jälkimmäinen Ravenna Festivalin Macbeth-esityksistä on lähes myyty.

– Teatro Region Norma ja La boheme menevät varmasti loppuun, eli liput niihin kannattaa varata nopeasti.

Juhlien tämän vuoden suursatsaus Otello on Strandholmin mukaan myynyt mukavasti, mutta lippuja kaikkiin esityksiin saa vielä, sillä esityksiä on monta.

– Henkilökohtaisesti odotan perjantain Otellon ensi-iltaa suurella innolla. Se on meidän iso ensi-ilta tänä vuonna, tehty yhdessä ranskalaisen huippufestivaalin Chorégies d'Orangen kanssa. Meillä on siitä suuret odotukset.