Savonlinnan oopperajuhlat alkaa panttivankidraamalla

Savonlinnan oopperajuhlat alkaa huomenna harvoin Suomessa nähdyllä ranskalaisen Camille Saint-Saensin oopperalla Samson et Dalila.

Ohjaaja Guy Montavon tuo Vanhaan testamenttiin perustuvan tarinan lähemmäs nykypäivää. Kaapattu kansa on hänen tulkinnassaan panttivangeiksi otettu teatterin yleisö.

- Saimme idean moskovalaisteatterista, jossa tsetseenit ottivat panttivankeja dramaattisin seurauksin vuonna 2002, Montavon kertoo.

Oopperassa on ohjaajan mukaan kyse ikiaikaisesta vihasta arabien ja juutalaisten välillä. Kuuluisassa tarinassa kaunis, mutta raaka Dalila leikkaa nukkuvan sotapäällikkö Samsonin hiukset ja anastaa tältä voiman.

Oopperan Olavinlinnassa johtava Jacques Delacote on luonnehtinut Saint-Saensin musiikkia läpikuultavaksi ja elegantiksi.

Heti seuraavana iltana on vuorossa kauden toinen uutuus, ensimmäistä kertaa Oopperajuhlilla esitettävä Verdin La Traviata.

- Olemme panostaneet La Traviataan. Sillä on tuplamäärä esityksiä, kahdeksan, ja ne kaikki alkavat olla loppuunmyyty. Siis jo noin 20 000 ihmistä on ostanut siihen lipun, iloitsee festivaalijohtaja Jan Strandholm.