Siilifolkin päätöspäivään aurinkoisin mielin

Siilifolkin viidentenä päivänä perjantaina saatiin kokoa vihdoin ja viimein kaivattua heinäkuista hellettä, kun lämpömittari mittari näytti Siilinjärven toriialueen liiketalojen seinissä jopa +28 astetta.

Luonnon lempeys näkyi välittömästi Siilifolkin kävijöissä. Ihmiset viihtyivät torilla pitkään, ja päivän kävijämääräksi arvioitiin noin 4 000 henkeä. Monienkin esitysten aikana istumapaikat olivat täynnä, suurta suosiota saavuttivat puolalaisen Pikku Sleesia -kansantanssiryhmän taidokkaat, vauhdikkaat ja värikkäät esitykset.

Viiden päivän aikana Siilifolk saavutti  tämän vuoden yleisötavoitteensa. Päätöspäivänä lauantaina festivaaleilla juhlitaan Siilinjärven kunnan 90-vuotista historiaa, ja kaikki tuhannet juhlijat ovat kaikki plussaa Siilifolkille.

Lauantain päiväohjelmien esiintyjät ovat paljolti siilinjärveläisiä ryhmiä. Päätösillan juontaa kunnanjohtaja Vesa Lötjönen, Illan odotettuja vieraita ovat esimerkiksi Kaustisen suuri hääkuoro, sitä säestävä Tallari-orkesteri sekä hulvaton englantilainen The New Rope String Band eli Uusi narubasso-orkesteri, joka on päättelemässä uraansa.

Lauantai ja samalla koko Siilifolk päättyvät toritansseihin. Liki täydenkuun tansseissa tähtenä loistaa tangokuningatar Kirsi Rissanen. Säestäjänä on Petri Makkosen orkesteri.

Uusimmat

Kulttuuri

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Rock in the City ylitti kävijätavoitteensa Kuopiossa – uutuusfestari sai Savosta lentävän lähdön kiertueelleen

Nightwishin Marko Hietala avasi soolouransa Kuopiossa – kuvasarja kertaa Rock in the City -keikan tunnelmia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.