Sirkku Peltola muokkaa Canthin näytelmän musikaaliksi

Minna Canthin näytelmä Anna Liisa kokee uuden tulemisensa Tampereen Työväen Teatterissa. Ohjaaja Sirkku Peltola pitää klassikkoa yhä ajankohtaisena, mutta aikoo rikkoa rajoja ja sovittaa sen musikaaliksi.

Anna Liisa on valittu teatterin 110-juhlavuoden pääteokseksi. Musikaali saa ensi-iltansa 2. syyskuuta.

Harjoitukset alkavat huhtikuussa, joten tänään näytelmän julkistuksessa näyttelijät olivat vielä melko tietämättömiä esityksestä. Sen sijaan Peltolalla olivat pasmat jo pitkälti selvillä.

- Olen suunnitellut tätä pian parikymmentä vuotta. Vuonna 2000 toteutin Anna Liisan draamana Lahdessa, ja silloin jäi elämään kipinä musikaalista.

Esitys ylittää perinteisen musikaalin rajat. Pelkkien jonossa olevien laulujen sijasta ohjaaja tavoittelee musiikin ja tanssin täyttämää esitystä.

Vauhtia esitykselle antavat Tanssiteatteri Tsuumin viisi tanssijaa. Musiikista vastaavat Hehkumo ja Pauli Hanhiniemi, joka on tehnyt lauluihin tekstit.

Nimiroolissa on Suvi-Sini Peltola ja muissa rooleissa muun muassa Petra Saaristo, Toni Harjajärvi, Petra Karjalainen ja Jyrki Mänttäri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Elokuva-arvio: Anu Kuivalaisen Lauluja rakkaudesta tarjoaa hienon kokemuksen lähellä olemisesta, rakkaudesta, kaipuusta ja yksinäisyydestä

Äänien erikoismies Heikki Kossi palkitaan Nordic Flair -palkinnolla

Jotta kaupunkifestivaali onnistuu, tarvitaan osaavia kuraattoreja, joilla on ymmärrystä sekä taidemaailman tuulista että paikallisesta sielunelämästä, sanoo aiheesta väittelevä Johanna Tuukkanen

Kirja-arvio: Rax Rinnekankaan romaanissa maistuu kulttuurinen kauneusaromi

Katutaidefestivaali tuo väriä vanhan uimahallin pintaan

Elokuun näyttelyissä neliöpelko poistuu, silmistä heijastuu tyyneys kauhun jälkeen ja 1950-luvun Etelä-Afrikka näyttäytyy suomalaiskuvaajan silmin

"Ei ehkä elämän paras viikko" – Ulla Heikkilän Eden on ensimmäinen suomalainen rippileirielokuva

Emmi Itärannan Teemestarin kirja -teoksesta tehdään elokuvaa – päärooleissa Mimosa Willamo ja Saga Sarkola

J. Karjalaisen keikka Helsingin areenassa siirtyy vapulle 2021 – liput käyvät sellaisenaan uuteen ajankohtaan

Golden Globeja jakavia elokuvajournalisteja syytetään viihdejournalismin laittomasta monopolisoinnista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.