Sirpa Kähkönen on valittu Helsingin Kirjamessujen kolumnistiksi

Kirjailija Sirpa Kähkönen on Helsingin Kirjamessujen kolumnisti vuonna 2015. Kähkösen kolumnit ovat luettavissa kirjamessujen verkkosivuilla. Ensimmäinen kolumni Sanat kuuluvat meille kaikille julkaistiin keskiviikkona.

– Lukeminen on ihmisyyden rakennusainetta. Lukemalla ihminen voi viisastua, närkästyä, huikaistua, ilahtua ja valostua. Lukeminen on vakavaa työtä, hilpeää hupia, aivojen ruokaa ja verrattoman hauskaa ajankulua, luettelee Kähkönen lukemisen liittyviä tuntemuksia.

Savon Sanomienkin kolumnistina toimiva Kähkönen (s.1964) on kirjoittanut yhdeksän romaania, joista uusin on viime vuonna ilmestynyt Graniittimies (Otava). Lisäksi hän on kirjoittanut kolme tietoteosta sekä kolme näytelmää. Kähkönen toimii myös kirjailijoiden sananvapausjärjestö Suomen PEN:in puheenjohtaja.

Helsingin Kirjamessuille valitaan vuosittain kolumnisti, nyt seitsemännen kerran. Aikaisemmin kolumneja ovat kirjoittaneet Reidar Palmgren, Juha Itkonen, Riikka Pulkkinen, Jari Tervo, Leena Lehtolainen ja Salla Simukka.

Helsingin Kirjamessut järjestetään 22.–25. lokakuuta Messukeskuksessa Helsingissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.