Sirpa Kähkönen on valittu Helsingin Kirjamessujen kolumnistiksi

Kirjailija Sirpa Kähkönen on Helsingin Kirjamessujen kolumnisti vuonna 2015. Kähkösen kolumnit ovat luettavissa kirjamessujen verkkosivuilla. Ensimmäinen kolumni Sanat kuuluvat meille kaikille julkaistiin keskiviikkona.

– Lukeminen on ihmisyyden rakennusainetta. Lukemalla ihminen voi viisastua, närkästyä, huikaistua, ilahtua ja valostua. Lukeminen on vakavaa työtä, hilpeää hupia, aivojen ruokaa ja verrattoman hauskaa ajankulua, luettelee Kähkönen lukemisen liittyviä tuntemuksia.

Savon Sanomienkin kolumnistina toimiva Kähkönen (s.1964) on kirjoittanut yhdeksän romaania, joista uusin on viime vuonna ilmestynyt Graniittimies (Otava). Lisäksi hän on kirjoittanut kolme tietoteosta sekä kolme näytelmää. Kähkönen toimii myös kirjailijoiden sananvapausjärjestö Suomen PEN:in puheenjohtaja.

Helsingin Kirjamessuille valitaan vuosittain kolumnisti, nyt seitsemännen kerran. Aikaisemmin kolumneja ovat kirjoittaneet Reidar Palmgren, Juha Itkonen, Riikka Pulkkinen, Jari Tervo, Leena Lehtolainen ja Salla Simukka.

Helsingin Kirjamessut järjestetään 22.–25. lokakuuta Messukeskuksessa Helsingissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Kansainvälistä elokuvaa omin ehdoin ja omakustanteisesti – Suomalainen Saara Lamberg tekee uraa ohjaajana ja näyttelijänä Australiassa

Maailman tunnetuimpiin elokuvasäveltäjiin kuuluva Ennio Morricone on kuollut – "Yksi suurimmista kautta aikojen"

Linda Huhtinen keräsi ihmisten muistoja Juicesta Toisinajattelija-sitaattikokoelmaan: "Mukana on murheellisiakin sitaatteja, sillä ei Juicekaan ollut vain nokkela ja hauska"

Kirja-arvio: Joonas Konstigin uutuus on varma valinta historian ystäville

Atomirotta on noussut kuudessa vuodessa keikkabändien ykkösketjuun – "Ominta reviiriä ovat pienet ja hikiset klubit", sanoo Rane Raitsikka

Levyarvio: Maqiano-niminen laite tuo uniikin elementin Kari Ikosen levylle

Levyarvio: Virpi RäisäsenTrasparente on osin huikeaa kuunneltavaa, mutta kokonaisuutta vaivaa epätasaisuus

Dekkari näyttää, miten suomalaiset yhdistettiin talvisodan jälkeen väkisin toisinajattelijat hiljentämällä

John Legend ja Chick Corea vahvistaneet esiintymisensä ensi vuoden Pori Jazzeilla

”Taiteen tulisi olla kaikkien ulottuvilla, eikä tapahtumien pitäisi rajoittua pääkaupunkiseudulle.”

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.