Sopraano Iris Candelaria voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun – Kuopiolaiselle Sonja Herraselle 10 000 euron palkinto

Sopraano Iris Candelaria voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun sunnuntaina Savonlinnassa. Palkinnon arvo on 15  000 euroa.

10  000 euron arvoisen palkinnon Eero Rantalan rahastosta sai puolestaan kuopiolainen sopraano Sonja Herranen.

– Tämä oli iloinen yllätys. Tulevaisuudessa aion pyrkiä niin pitkälle laulun saralla kuin rahkeeni riittävät. Haluaisin esimerkiksi laulaa vielä Elsan aarian, Herranen kommentoi voittoaan.

Kuopiolaislähtöinen 22-vuotias Herranen opiskelee ensimmäistä vuotta Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa Heli Veskuksen johdolla.

– Herranen on nuori, lahjakas, luonnollisesti laulava sopraano, joka lauloi repertuaaria, joka tulee todennäköisesti hänen laulettavakseen 10–15 vuoden kuluttua, kertoi Jorma Silvasti tuomariston valintaperusteista.

Kaikkiaan kilpailussa oli mukana 15 laulajaa, joista finaaliin selviytyi kahdeksan.

Timo Mustakallio -kilpailu oli tänä vuonna avoin suomalaisille laulajille, jotka ovat syntyneet vuonna 1993 tai sen jälkeen. Kilpailussa on yksi yhteinen sarja mies- ja naislaulajille.

Kangasniemen musiikkiviikkojen yhteydessä järjestetyn Kangasniemen laulukilpailun voitti puolestaan sunnuntaina sopraano Annika Leino. Kolmannen palkinnon jakoivat sopraanot Johanna Nylund ja Minna-Leena Lahti. Kilpailun finaalissa esiintyi kaikkiaan kahdeksan laulajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.