Stallone jätti suositun elokuvasarjan - miten käy toimintanostalgiaan nojaavien Expendablesien?

Sylvester Stallone ilmoitti viikonloppuna, ettei hän ole mukana tulevalla Expendables 4 -elokuvassa. Tieto on yllättävä, sillä 1980-luvun toimintaelokuvien nostalgiaan nojaava Expendables-elokuvasarja henkilöityy pitkälti Stalloneen, vaikka mukana on nähty muitakin vanhoja ja vähän tuoreempia toimintatähtiä kuten Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren, Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme, Wesley Snipes, Mel Gibson ja Harrison Ford.

Stallonen rooli on kuitenkin muita merkittävämpi, sillä hän oli ideoimassa sarjan ensimmäistä elokuvaa ja on toiminut elokuvasarjassa niin käsikirjoittajana, ohjaajana kuin tuottajanakin.

Deadline Hollywood -lehden mukaan Stallonen lähteminen projektista johtuu erimielisyyksistä tuottaja Avi Lernerin kanssa. Lehden mukaan kaksikko on eri mieltä muun muassa siitä, millainen tarina on ja kuka sen ohjaa.

Lerner kommentoi lehdelle, että mitkään päätökset eivät ole vielä lopullisia.

– Meillä on erimielisyyksemme, mutta niitä on ollut ennenkin puolentoista vuoden aikana. Olemme 95-prosenttisesti samaa mieltä asioista, mutta on muutamia juttuja, joista emme ole yhteisymmärryksessä. En usko, että tämä homma on vielä ohi.

Expendables-sarja on ollut hyvin tuottoisa, sillä kolme edellistä elokuvaa ovat tuottaneet teattereissa yhteensä noin 800 miljoonaa dollaria. Empire-lehden mukaan Stallonen väistyminen projektista voi kuitenkin johtua myös siitä, että hän on huolissaan tuotteensa laskeneista tuloista.

Sarjan vuonna 2014 julkaistu kolmasosa menestyi kahta edellistä osaa heikommin keräten lipputuloina 214 miljoonaa dollaria. Erityisesti kotimaassaan Yhdysvalloissa elokuva tuotti teattereissa vain 39 miljoonaa dollaria. Kolmososa sai myös kriitikoilta nuivan vastaanoton.

Lähde: http://deadline.com/2017/03/sylvester-stallone-departs-the-expendables-franchise-1202057171/

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.