Stella Polaris on improvisoinut jo 15 vuotta

Suomen ensimmäisen improvisaatioteatterin Stella Polariksen perustamisesta on tänä vuonna kulunut 15 vuotta. Idea ryhmän perustamisesta syntyi Espoon Teatterin silloisen johtajan Tytti Oittisen järjestämän improvisaatiokurssin jälkeen. Nykyisistä Stellan näyttelijöistä mukana olivat jo tuolloin Tiina Pirhonen, Outi Mäenpää ja Jami Hyttinen.

Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävien esitysten lisäksi Stella Polaris on tullut suurelle yleisölle tutuksi Vapaa pudotus -televisiosarjasta ja Kukkia ja sidontaa -elokuvasta.

Tällä hetkellä ryhmässä näyttelevät edellä mainittujen lisäksi muun muassa Sari Siikander, Sari Havas ja Pihla Penttinen. Kevään ohjelmassa on suosittuja Improvisoituja näytelmiä maaliskuun alusta 12. huhtikuuta asti sekä öinen improvisaatioesitys Yöjuttu 5. huhtikuuta.

Improvisoiduissa näytelmissä on mukana neljä-viisi näyttelijää, muusikko ja valaisija. Käsikirjoitusta tai suunnitelmia ei ole, vaan yleisö antaa sanan, jonka ympärille näytelmä rakentuu lennosta. Näytelmät kestävät noin 2 tuntia. Viimevuotisten näytelmien otsikoita olivat muun muassa Häämatka, Salainen onni, Perjantaihurmuri ja Big Brother.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.