Suomalaiset eivät yltäneet Mirjam Helin -finaaliin

Suomalaiset eivät yltäneet Mirjam Helin -laulukilpailun kahdeksan finalistin joukkoon.

Naisista loppukilpailuun pääsivät venäläinen Julia Lezhneva, yhdysvaltalainen Nadine Sierra, korealainen Keunghea Kang ja srilankalainen Kishani Jayasinghe ja miehistä kanadalainen David DQ Lee, yhdysvaltalainen Timothy Mix, kazakstanilainen Azamat Zheltyrguzov ja korealainen Kihwan Sim.

Välierässä oli kaikkiaan 20 laulajaa. Tuomaristo mietti finalisteja pitkään ja joutui tekemään kaksi ylimääräistä äänestyskierrosta.

- Miehissä oli hankaluuksia, naiset saimme helposti valituksi, kertoo tuomariston puheenjohtaja Jorma Silvasti.

Loppukilpailu käydään Suomen kansallisoopperassa ylihuomenna. Kilpailijat esittävät finaalissa kaksi orkesterisäestyksistä teosta, joista ainakin toisen on oltava ooppera-aaria, oratorioaaria, kantaatti tai konserttiaaria.

Laulajia säestää Radion sinfoniaorkesteri Leif Segerstamin johdolla. Finaalissa palkitaan naisten ja miesten sarjan parhaat sekä paras ei-suomalainen suomalaisen yksinlaulun esittäjä. Palkintojen yhteissumma on 143 000 euroa.

Finaali on loppuunmyyty.

Uusimmat

Kulttuuri

Minna Canth sai oman korun juhlapäivänsä kunniaksi: "Inspiraatio syntyi Kuopiosta"

Kuopiolainen Terhi Laitinen näyttelee Canthia – "Minna janosi uutisia ja oli tavattoman kiinnostunut tulevaisuudesta "

Minna Canthista löytyi odottamatonta moniulotteisuutta ja ikävä kyllä ajankohtaisuutta – "Tuntui, että luen nykypäivän Kuopiosta"

Minna Canthin novelleista ilmestyi uusi laitos - "Y hteinen nimittäjä voisi olla ihmisen elämäninnon selvitys "

Kansallisteatterin juhlassa esitettiin Canthin tuotannosta värikkäitä tulkintoja – Lavalla nähtiin myös vetoomus Kanttilan puolesta

Presidentti Tarja Halonen sanoo Canthin tuoneen esiin sen, miten eriarvoisuus vaikuttaa koko yhteiskuntaan: "Jos edistämme tasa-arvoa, se vaikuttaa isoon osaan väestöä "

Minna Canthia juhlitaan usein tapahtumin Kuopiossa

Yhtye, jonka nimessä yhdistyy ruskettunut iho ja ydinasekoe, ei voi olla väärässä: "Ainoa sääntö on, että sääntöjä ei ole"

Yö-yhtye järjestää Olli Lindholmin muistokonsertit – Varkauden Mia Suszko mukana

Kari Tapion tarinasta tehty laulunäytelmä kiertää Kuopiossa ja Iisalmessa kesällä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.