"Suomi huudetaan jatkoon" – Darude ja Sebastian Rejman esiintyivät Tel Avivin viisuestradilla

Toistakymmentä kertaa Euroviisuissa käyneet Harri Laine ja Juha Silander jonottivat katsomaan ensimmäistä semifinaalia Israelissa Tel Avivissa tiistaina hieman ennen iltayhdeksää. Molemmat kehuivat tunnelman viisuissa olevan aina älyttömän hyvä, mikä on osasyy sille, että he matkaavat laulukilpailuun vuodesta toiseen.

Molemmat sanoivat toivovansa kovasti, että Suomen euroviisuedustaja Darude eli Ville Virtanen sekä solisti Sebastian Rejman pääsisivät illan semifinaalista jatkoon.

–  Suomi huudetaan jatkoon, Laine sanoi.

Miehillä ei ollut erityisiä kannustushuutoja, mutta heillä oli mukanaan Suomen lippu, jonka pienuutta he hieman harmittelivat.

–  Lippua liehutetaan kovasti, Silander kuitenkin totesi.

Laineen ja Silanderin ystäväporukalla on tapana tehdä kulloisenkin vuoden viisuartisteista pisteytyslista, jossa maille annetaan veikatun menestyksen mukaan pisteitä. Silanderilla oli lista taskussa myös Tel Aviv Expolle semifinaaliin mennessä.

–  Voittaja saa kunniaa ja mainetta, Silander kertoi.

Myös show ratkaisee

Toisessa semifinaalissa esiintyvä Hollanti on keikkunut voittajasuosikkina vedonlyöntilistoilla. Silander sanoi olevansa kuitenkin hieman yllättynyt, jos Hollanti vie kisan voiton.

–  Ketkä olisivat kolmen parhaan joukossa? Kyllä Hollanti siellä on, sitten ehkä Sveitsi ja Venäjä. Se on paljon kiinni myös siitä, miten esitys menee. Vaikka tämä on laulukilpailu, myös show ratkaisee, Laine puolestaan totesi.

Hyvän tunnelman lisäksi viisuihin vetää kisan pääasia eli artistien kappaleet.

–  Euroviisujen musiikkia haukutaan paljon ja sanotaan joskus tusinatavaraksikin. Kyllä sieltä kuitenkin aina jokaiselle löytyy jotain, Laine sanoo.

Viisuissa ei myöskään kannusteta ainoastaan omaa maata, vaan myös muiden maiden kappaleita ja artisteja – jokainen fani etsii suosikkinsa.

–  Olemmekin käyneet myös sellaisissa Euroviisuissa, joissa Suomi ei ole ollut edes mukana, Laine kertoo.

Viisuareenan porteilla riitti kuhinaa niin fanien kuin median muodossa ennen semifinaalia. Haastattelun loputtua kansainvälinen media nappasikin Laineen ja Silanderin välittömästi toiseen haastatteluun.

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali on alkanut kello 22. Darude ja Rejman esiintyivät kolmantena. Semifinaalissa esiintyy yhteensä 17 euroviisuedustajaa, joista kymmenen pääsee lauantain finaaliin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.