Suosittua Millenium-trilogiaa tähdittänyt Michael Nyqvist on kuollut

Ruotsalainen näyttelijä Michael Nyqvist on kuollut. Asian on vahvistanut uutistoimisto TT:lle Nyqvistin perhe.

Perheen mukaan Nyqvist kuoli tiistaina 56-vuotiaana. Nyqvist oli perheen mukaan ollut sairaana. Dagens Nyheterin mukaan Nyqvist sairasti syöpää.

Urallaan Nyqvist tähditti muun muassa dekkarikirjailija Stieg Larssonin Millenium-trilogiaan perustuvia elokuvia. Nyqvist näytteli elokuvissa tutkivaa toimittajaa Mikael Blomqvistia.

Nyqvist tunnetaan myös muun muassa Beck-elokuvista. Suomalaisyleisö muistanee Nyqvistin myös Klaus Härön elokuvasta Äideistä parhain. Nyqvist on näytellyt myös Hollywood-elokuvissa, kuten neljännessä Mission: Impossible -elokuvassa. Elokuvassa roistoa näytelleen Nyqvistin kovaotteista kätyriä esitti Samuli Edelmann.

"Hän oli mahtava kollega"

Nyqvistin kollegat ja ystävät muistavat hänet loistavana näyttelijänä sekä kilttinä, hauskana ja viisaana ystävänä.

Ohjaaja Kay Pollack työskenteli Nyqvistin kanssa ohjatessaan Niin kuin taivaassa -elokuvaa. Nyqvist voitti roolistaan Ruotsin elokuvainstituutin Guldbagge-palkinnon.

–  Hän teki uskomattoman roolisuorituksen Niin kuin taivaassa -elokuvassa. Hänen kanssaan oli todella mukava työskennellä, Pollack sanoo TT:lle.

Näyttelijä Julia Dufvenius työskenteli Nyqvistin kanssa ensimmäisen kerran vuonna 2009. Dufvenius muistaa Nyqvistin kilttinä, läsnä olevana ja suorana.

–  Hän oli mahtava kollega. Keskustelimme suunnattoman paljon elämästä ja olemme olleet paljon yhteyksissä. Hän merkitsi minulle todella paljon, etenkin kun työskentelimme yhdessä. Se oli elämässäni myrskyisää aikaa ja pystyin tukeutumaan häneen täysin, Dufvenius kertoo TT:n mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.