Sylvi Symposiumi alkaa uudelleen

Kirjallisuustapahtuma Sylvi Symposiumi alkaa jälleen kolmen vuoden tauon jälkeen ja se pidetään taas vuosittain.

Tämän kesän tapahtuma on Pieksämäen Kulttuurikeskus Poleenissa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ja tuosta ajankohdasta on tulossa symposiumin vakituinen aika.

– Tapahtuma uudistuu sekä aikataulullisesti että sisällöllisesti. Tavoitteena on, että se muuttuisi jatkuvasti, kertoo kulttuurituottaja Ilkka Seppä, jonka ajatuksiin ja ideoihin vuosituhannen alussa alkanut tapahtuma perustuu.

Uusi alku luonnosteltiin vuosi sitten hienosti onnistuneen yksipäiväisen Sylvin päivän tapahtuman iltana, kun yleisöltä oli tullut paljon toiveita kirjallisen tapahtuman jatkamisesta.

Kirjallisuuden läänintaiteilija Susanna Kolehmainen oli tuolloin järjestelyissä mukana ja hän on edelleen työryhmässä antamassa suunnittelupanoksensa.

– Tämän vuoden tapahtuman järjestelyt ovat täysin valmiit ja joitakin ajatuksia on jo olemassa seuraavaksikin vuodeksi, hän sanoo.

Vuoden 2016 tapahtuma sai 15 000 euron apurahan Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahastolta.

Syyskuun Sylvi Symposiumissa esitellään suomalaisia sanataitureita: jo edesmenneitä kirjailijamestareita yhtä lailla kuin oman aikamme virtuooseja.

Pyrkimyksenä on myös saada aikaan keskustelua tieto- ja kaunokirjallisuuden välillä.

Lapsille järjestetään kaksi työpajaa, joista toinen on noin 7–8-vuotiaille ja toinen noin 9–10-vuotiaille.

Symposiumin avauspuheenvuoron käyttää kirjailija, teatteriohjaaja Juha Hurme. Symposiumissa nähdään myös hänen ohjaamansa teatteriesitys Kihlaus.

Mukana tapahtumassa on myös bibliofiili Ilkka Paatero, tietokirjailija Helena Ruuska, kirjailija Tuula Korolainen, lauluntekijä Heikki Salo, räppäri ja kulttuurivaikuttaja Karri Paleface Miettinen, kirjailija Antti Heikkinen sekä lastenkirjailija Maria Kuutti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.