Tahkon yrittäjät haluavat tukea Juice-elokuvaa

Nilsiän ja Tahkon alueen yrittäjät ovat luvanneet kerätä ainakin 30 000 euron potin tukeakseen Juice Leskisen elämään perustuvaa elokuvahanketta ja sen toteutumisen edistymistä. Yrittäjät lähestyivät Kuopion kaupunginhallitusta kirjeitse.

Samalla yrittäjät esittivät kaupungille, että kaupunki rahoittaisi elokuvan tuotantoa samalla summalla, kuin minkä yrittäjät keräävät. Kaupunginjohtaja Petteri Paronen esittää kaupunginhallitukselle, että Kuopio osallistuisi vuoden 2017 aikana 30 000 eurolla elokuvatuotannon tukemiseen. Asia on esillä kaupunginhallituksessa ensi maanantaina.

Yrittäjien lähettämässä kirjeessä todetaan, että "Näemme, että Juicen elokuva on meidän kaupungin näkyvyydelle ja julkisuuskuvalle todella tärkeä. Tästä näkyvyydestä tulee olemaan meille pitkäksi aikaa hyötyä ja iloakin. Kohtauksia kuvataan laajalti Kuopion alueella ja tuo näin kaupungillemme lisää tunnettavuutta. Juankoski liittyi Kuopioon vuoden vaihteessa. Mikä voisi olla tärkeämpää kuin ottaa Juankoski, Juicen syntymäkaupunkina, osaksi Kuopiota."

Viimeksi joulukuussa kaupunginhallitus hylkäsi äänin 6–5 tuotantotuen elokuvalle. Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas oli tuolloin esittänyt, että kaupunki tukisi elokuvan tuotantoa 60 000 eurolla vuonna 2017.

Tuotantoyhtiö Yellow Film & TV:n hanke ajoittuu vuosille 2017 ja 2018 niin, että pääkuvausjaksot ovat kevät ja syksy 2017. Materiaalin jälkituotanto tapahtuu syksyllä 2017, ja ensi-ilta on keväällä 2018. Elokuvan ohjaaja on Teppo Airaksinen ja käsikirjoittaja Antti Heikki Pesonen, pääosaa näyttelee Riku Nieminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopion kaupunki ei tue Juice-elokuvaa