Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaaniksi valittiin Kaarlo Hildén

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaaniksi valittiin musiikin maisteri Kaarlo Hildén. Hildén on toiminut Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston dekaanina vuodesta 2010 alkaen ja hänellä on pitkä kokemus musiikin korkeakoulutuksen johtamisesta ja kehittämisestä.

– Sibelius-Akatemia on suomalainen menestystarina. Johtajana tehtävänäni on luoda edellytyksiä opiskelijoiden ja opettajien onnistumiselle työssään ja siten huolehtia menestystarinan jatkumisesta. Meillä on vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia, jonka varassa rakentaa koko Taideyliopiston tulevaisuutta ja Sibelius-Akatemiaa osana sitä, Hildén toteaa tiedotteessa.

Dekaanin tehtävänä on johtaa Sibelius-Akatemian toimintaa osana Taideyliopistoa. Hildénin vastuulla on erityisesti akateemisen, taiteellisen ja pedagogisen toiminnan johtaminen Sibelius-Akatemiassa. Taideyliopiston kolmen akatemian – Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun – dekaanit toimivat myös yliopiston johtoryhmän jäseninä.

– Kaarlo Hildénillä on erinomaiset edellytykset kehittää Sibelius-Akatemian monipuolista musiikkialan koulutusta. Dekaanina hän tuo vahvan johtamisosaamisensa ja kokemuksensa myös Taideyliopiston yhteiseen kehittämiseen, Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki sanoo tiedotteessa.

Hildén aloittaa tehtävässään maaliskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.