Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaaniksi valittiin Kaarlo Hildén

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaaniksi valittiin musiikin maisteri Kaarlo Hildén. Hildén on toiminut Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston dekaanina vuodesta 2010 alkaen ja hänellä on pitkä kokemus musiikin korkeakoulutuksen johtamisesta ja kehittämisestä.

– Sibelius-Akatemia on suomalainen menestystarina. Johtajana tehtävänäni on luoda edellytyksiä opiskelijoiden ja opettajien onnistumiselle työssään ja siten huolehtia menestystarinan jatkumisesta. Meillä on vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia, jonka varassa rakentaa koko Taideyliopiston tulevaisuutta ja Sibelius-Akatemiaa osana sitä, Hildén toteaa tiedotteessa.

Dekaanin tehtävänä on johtaa Sibelius-Akatemian toimintaa osana Taideyliopistoa. Hildénin vastuulla on erityisesti akateemisen, taiteellisen ja pedagogisen toiminnan johtaminen Sibelius-Akatemiassa. Taideyliopiston kolmen akatemian – Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun – dekaanit toimivat myös yliopiston johtoryhmän jäseninä.

– Kaarlo Hildénillä on erinomaiset edellytykset kehittää Sibelius-Akatemian monipuolista musiikkialan koulutusta. Dekaanina hän tuo vahvan johtamisosaamisensa ja kokemuksensa myös Taideyliopiston yhteiseen kehittämiseen, Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki sanoo tiedotteessa.

Hildén aloittaa tehtävässään maaliskuussa.

Uusimmat

Kulttuuri

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Rock in the City ylitti kävijätavoitteensa Kuopiossa – uutuusfestari sai Savosta lentävän lähdön kiertueelleen

Nightwishin Marko Hietala avasi soolouransa Kuopiossa – kuvasarja kertaa Rock in the City -keikan tunnelmia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.