Tangokuningatar Erika Vikman lupaa tuoda mukanaan nuorekasta energiaa

Uudeksi tangokuningattareksi valittiin lauantai-iltana Seinäjoella tamperelainen, 23-vuotias Erika Vikman. Hän oli kisan ennakkosuosikki, sillä myös yleisö oli aiemmin äänestänyt hänet ykköseksi. Tuomareiden äänet jakaantuivat tasaisesti ja kisa ratkesi vasta viimeisellä äänellä.

- Tämä on unta. Nipistä, tuore voittaja kommentoi heti kisan ratkettua.

Tunnemyrskyn Vikman arveli saapuvan vasta maanantaina.

- Tämä on aivan huikeaa ja tämä on juuri se, mitä haluan. Nyt se tapahtuu ja lupaan palvella tanssikansaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Voiton salaisuudeksi Vikman arvioi sen, ettei lähde perinteiseen tangolinjaan, vaan laulaa omana itsenään ja omalle äänelleen tyypillisellä tavalla.

- Se voi olla ihan virkistävää, koska paljon on tangolaulajia, jotka laulavat sillä tietyllä tangoäänellä.

Toisena valttinaan Vikman pitää nuorekkuutta. Hän lupaa, että tuo tangomaailmaan energistä esiintymistä.

- Ohjelmiston teen virkistävän nuorekkaaksi, mutta siellä on mukana myös perinteistä musiikkia, Vikman sanoi.

Vuosi kypsytti

Vikman oli kuningatarfinaalissa mukana myös viime vuonna. Tuomareista estraditaiteilija Helena Lindgren arvioi, että kulunut vuosi on tehnyt Vikmanille hyvää ja hänestä löytyy myös kuningatarmaisuutta.

- Ihana Eerika. Sanoin jo vuosi sitten, että olet poikkeuksellisen lahjakas nuori laulaja, jolla on myös kyky kertoa nuoresta iästä huolimatta tarina koskettavasti.

Toisella kierroksella finalistit esittivät tangosovituksia Juice Leskisen lauluista. Vikman lauloi kappaleen ”Rakkauden haudalla”.

- Kasvoin kodissa, jossa toinen vanhempi kuunteli vain Juicea, ja toinen kuunteli vain tangoa, joten tämä oli minulle hyvä kierros, Vikman kertoi esityksestään.

Kruunusta kisasivat viime vuoden finalistit

Tangokuningattaren kruunusta mitteli yhteensä kuusi finalistia. Kisa kruunusta käytiin lopulta yleisön suosikin Vikmanin ja viime vuoden finalistin, ähtäriläisen Nina Åkermanin välillä kaksintaistossa eli superfinaalissa.

Erika Vikman oli viime vuoden tangoprinsessa. Myös Nina Åkerman selviytyi tangolaulukilpailun finaaliin viime vuonna.

Ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon selvisivät myös pyhäntäläinen Virpi Piippo ja jyväskyläläinen Ailamari Vehviläinen.

Muita kuningatarfinalisteja olivat laukaalainen Jonna Ortju ja helsinkiläinen Raisa Laine.

Keikat kutsuvat

Uudella tangokuningattarella tulee olemaan kiireinen loppuvuosi, sanoo toimitusjohtaja Simo Salminen Auraviihteestä.

- Sekä kuninkaalla että kuningattarella tulee olemaan lähemmäs sata keikkaa seuraavan puolen vuoden aikana ja totta kai myös siitä eteenpäin. Artistien kanssa tehdään kahden vuoden sopimus, Salminen kertoo.

Luvassa on myös konserttikiertueita ja lisäksi on tarkoitus julkaista levy jossain vaiheessa. Yleensä vuoden aikana selviää, kuinka suosituksi artisti muodostuu.

- Ensimmäiset keikat ovat kaikista tärkeimpiä, kun mennään näytille tuonne tanssipaikoille, ravintoloihin ja laivoille. Ensimmäisillä keikoilla ostajat katsovat ja sitten tekevät päätöksiä, että otetaanko (artisti) jatkossakin ja kuinka monesti vuodessa, Salminen kuvailee.

Suosioon vaikuttaa myös esimerkiksi kappaleiden soiminen radiossa.

- Se ensimmäinen biisi, joka ulos pukataan, on aika merkittävässä roolissa.