Tangomarkkinat haluaisi kattaa Tangokadun

Tangomarkkinoiden johdossa on seurattu mielenkiinnolla, miten naapurifestivaali Provinssi onnistui tänä vuonna mainiosti tapahtumassaan. Onnistumiseen vaikutti hyvän musiikin ohella se, että Provinssi sai kaupungilta 300 000 euroa uuden sillan rakentamiseen Törnävälle.

Viime vuosien epävakaiset, sateiset säät ovatkin saaneet tangojärjestäjät haaveilemaan katetusta tangoalueesta.

– Me olemme Tangomarkkinoilla tuumanneet, että 300 000 eurolla saisi myös mahtavan katoksen Tangokadun päälle. Keskustelemme tästä asiasta kaupungin kanssa, jospa ensi vuonna olisi meidän sadesuojamme aika. Meidän toiveemme on lähempänä toteutumistaan, kun Törnävällekin tehtiin silta, Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki sanoo.

Tangomarkkinoille tullaan tunnelman takia

Tämän vuoden Tangomarkkinoille odotetaan noin 100 000 kävijää.

– Emme pyri kasvattamaan tätä kävijämäärää, koska Seinäjoen kaupunkiseudun infra ei vedä enempää. Jos saamme joskus karavaanari-alueen vetämään noin 2000 vaunua, niin silloin olisi mahdollista myös nostaa kävijämäärää. Nykyisessä muodossa haasteellisinta kasvulle on juuri yöpyminen alueella.

Tapahtuman mittakaavaa kuvaa myös se, että tänä vuonna mukana on 846 esiintyjää ja muuta henkilökuntaa noin 700. On aikamoinen hässäkkä, että jokaiselle tekijälle löytyy oma rooli.

– Uuden tapahtuman suunnittelussa suurin haaste on siinä, että takana on monta hyvää vuotta. Viime vuonna Olavi Virran juhlakonsertti, sitä aikaisemmin Tangomarkkinoiden 30 v. juhlakonsertti. Miten yllämme samaan, kuin viime vuosina, Lähdesmäki kuvailee.

Tutkimusten mukaan tärkein asia tangovieraille on tunnelma, sen takia Seinäjoelle tullaan yhä uudelleen.

– Tuotanto-organisaatiomme on tehnyt laajalla skaalalla pikkutarkkaa työtä, jotta tapahtuma-alue olisi entistä viihtyisämpi.

Tarjolla parempaa ja monipuolisempaa ruokaa

Seinäjoen elinkeinokeskus Into on käynnistämässä kävijätutkimusta, jolla selvitetään miten eri tapahtumissa käyneet ihmiset ovat kokeneet vierailunsa. Tutkimuksia tullaan tekemään jatkossa säännöllisesti, kahden tai kolmen vuoden välein.

Muutama vuosi sitten tehdyssä edellisessä tutkimuksessa todettiin, että kaikki Seinäjoen kesätapahtumat joutuvat parantamaan erityisesti ruokapalveluaan.

– Se on meille keskeinen haaste. Olemme tehneet työtä sen eteen ja keskustelleet ruokapuolen yhteistyökumppaniemme kanssa. Uskomme, että he toimivat tänä vuonna aiempaa monipuolisemmin ja laadukkaammin. Tähän on panostettu selvästi, Lähdesmäki sanoo.

Savolaisilla tangofinalisteilla on onnea tuovia esineitä mukanaan

Uusi tangokuningas valitaan illalla