Tanssiviikon avajaiset täyttivät torin

Kansallisbaletin vierailuesitys houkutti valtaisan joukon tanssista kiinnostuneita katsojia Kuopion kauppatorille heti aamupäivästä. Esitys alkoi kello 11, mutta kaikki vapaat istumapaikat oli viety jo huomattavasti aikaisemmin.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen vaikutti tyytyväiseltä väkimäärään. Rauhassa hän ei saanut olla ennen esitystä, sillä Uotiselta haluttiin välillä nimikirjoituksia ja yhteiskuvia.

– Jorma on yksi tanssi-idoleistani, pitkän uran tehnyt vaikuttava tekijä, Kajaanista Tanssiviikolle tullut Marita Hoskio kertoi nimikirjoituksen saatuaan.

Tanssiviikko alkoi tuttuun tyyliin Kansallisbaletin esityksellä. Välissä nähtiin myös Kuopion tanssiopiston ja Kuopion tanssistudion esitykset.

– Illalla satamatorilla on sitten tanssit. Muistakaa tulla, Uotinen muistutti avajaispuheessaan.

Kuvia Tanssiviikon avajaisista

Joutsenlampi saa baletista kädet ja afrikkalaisesta tanssista jalat

"Olemme kiinni tässä päivässä muistelun sijaan"

Uusimmat

Kulttuuri

Kuopiolainen Terhi Laitinen näyttelee Canthia – "Minna janosi uutisia ja oli tavattoman kiinnostunut tulevaisuudesta "

Minna Canthista löytyi odottamatonta moniulotteisuutta ja ikävä kyllä ajankohtaisuutta – "Tuntui, että luen nykypäivän Kuopiosta"

Minna Canthin novelleista ilmestyi uusi laitos - "Y hteinen nimittäjä voisi olla ihmisen elämäninnon selvitys "

Kansallisteatterin juhlassa esitettiin Canthin tuotannosta värikkäitä tulkintoja – Lavalla nähtiin myös vetoomus Kanttilan puolesta

Presidentti Tarja Halonen sanoo Canthin tuoneen esiin sen, miten eriarvoisuus vaikuttaa koko yhteiskuntaan: "Jos edistämme tasa-arvoa, se vaikuttaa isoon osaan väestöä "

Minna Canthia juhlitaan usein tapahtumin Kuopiossa

Yhtye, jonka nimessä yhdistyy ruskettunut iho ja ydinasekoe, ei voi olla väärässä: "Ainoa sääntö on, että sääntöjä ei ole"

Yö-yhtye järjestää Olli Lindholmin muistokonsertit – Varkauden Mia Suszko mukana

Kari Tapion tarinasta tehty laulunäytelmä kiertää Kuopiossa ja Iisalmessa kesällä

Levyarvio: Osa Samuli Putron vähäeleisestä karismasta jää Pienet rukoukset -levyn ääniraidan toiselle puolelle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.