Tatu Kokolta romaani Eero Järnefeltistä

Kuopiolaisen kirjailijan Tatu Kokon tositapahtumiin perustuva romaani Heinäkuun päivä julkaistaan syyskuussa 2013. Kirja valottaa Eero Järnefeltin kesän 1891 tapahtumia Kuopiossa ja Muuruvedellä. Kirja sisältää tangokuningas Erkki Räsäsen säveltämän soundtrack-äänilevyn.

–Erkki Räsäsen säveltämien ja sanoittamien soundtrack-kappaleiden taustalla vaikuttavat Juhani Ahon tekstit Rautatie, Kannikka ja Alakuloisuuden ylistys. Kappaleet on alun perin sävelletty teatterimusiikiksi. Juhani Ahon tekstit ovat keskeisiä myös Heinäkuun päivä -romaanissa. Eero Järnefeltin ja Juhani Ahon yhteistyö oli tiivistä ja se heijastui molempien teoksiin, Kokko, oikealta nimeltään Tatu-Pekka Kekäläinen, sanoo.

Kokko yhdistelee kerronnassaan eri aikakausia, historiallisia tapahtumia, maalaismaisemia, kaupunkikuvia, kesäisiä tunnelmia ja henkilöiden välisiä jännitteitä. Tapahtumia maustavat useat Suomen taiteen kultakauden kuuluisuudet kuten Minna Canth, Pekka Halonen ja Jean Sibelius. Kirjan tarina perustuu kirjailijan mukaan tositapahtumiin.

Uusimmat

Kulttuuri

Steve 'n' Seagulls -yhtye elää covereista, mutta tekee itsekin musiikkia: "Aina on hyvä uudistua"

Don Johnson Big Band: Physical Digital

The Prodigy: No Tourists

Muse: Simulation Theory

Spigu: IV

Julkkishiiri Mikki täyttää tänään pyöreitä

"Pitää kysyä, onko tulevaisuuden Suomessa 57 ammattiteatteria"

Pekka Laasonen katsoo kriittisesti teatteriaikaansa: "Eihän tämä ole pelkkää tukan silittämistä ollut"

Kalle Isokallio: Tiedonhuuhtoja Virtanen

Kaisa Happonen & Karri Miettinen: Revi se

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.