Teatteripäällikkö yllättyi yleisön reaktiosta: "Olihan siinä Pohjolan poika ihmeissään"

Suutarin lapsella ei ole kenkiä, Kuopion Finnkino Scalan teatteripäällikkö Mikko Vehmas summaa mahdollisuuttaan katsoa elokuvia.

– Elokuvateatterit ovat auki ympäri vuoden kolmea päivää lukuun ottamatta. Se tarkoittaa paljon töitä, ja elokuvien katselemiselle jää kohdallani vain vähän aikaa.

Elokuvan suosikkilajeikseen Vehmas nimeää scifin ja westernit. Scifin puolella viimeisin nähty elokuva on Star Wars: Rogue One. Westerneistä valkokankaalta hän on viimeksi katsonut The Magnificient Sevenin.

– Se oli hemmetin hyvä.

Lapsuuden vaikuttavimmaksi elokuvakokemukseksi nousee kuitenkin William Wylerin ohjaama Ben-Hur.

– Kävin katsomassa sen Jyväskylässä vanhassa Fantasiassa. Muistan, kuinka istuin kovilla puupenkeillä ja nautin elokuvasta, kun elokuva äkkiä katkesi ja valkokankaalle tuli teksti ”intermission”. Vahtimestari tuli äkäisenä sanomaan, että väliaika, kaikki ulos, vuonna 1964 syntynyt Vehmas muistelee 1970-luvun tapahtumia.

Toinen vaikuttava elokuvakokemus liittyy Lontooseen, jossa hän oli katsomassa Ridley Scottin ohjaama Alien-elokuvaa pienessä elokuvateatterissa. Vehmaan yllätykseksi ihmiset nousivat lopputekstien aikana seisomaan ja taputtivat.

– Olihan siinä Pohjolan poika ihmeissään. Suomessa elokuvissa ollaan hyvin siististä ja hiljaa. Joissakin maissa taas on tapana, että elokuva on sosiaalinen tapahtuma, jonka aikana jutellaan ja puhutaan puhelimeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.