Tommi Laine sai Varkauden kulttuuripalkinnon

Taidekäsityöläinen, seppä ja yhteisötaiteilija, Tommi Laine palkittiin sunnuntaina Varkauden kaupungin kulttuuripalkinnolla 2009. Palkinnon arvo on 1 200 euroa ja se julkistettiin Varkauden itsenäisyyspäiväjuhlassa.

Laine tunnetaan muun muassa Talvipäivän seisaus -tapahtuman isänä. Tapahtuma kerää joka vuosi vuoden lyhimpänä päivänä satoja ihmisiä hiljentymään jouluun Taipaleen kanavalle.

Laine on ideoinut myös Varkauden Uimahalliin Ilopisaraan Varkaus 75-vuotisjuhlareliefin Maa,vesi, ilma. Reliefin tekijöinä olivat kaupungin kaikki silloiset esikoululaiset.

Laineen ideoima, tämän vuoden yhteisötaideteos, Kasvot tai Kirjain on kirjastolla. Uusin yhteisötaideteos, niin ikään kaupunkilaisten itse tekemä, Saviukkojen ja -akkojen kansainvaellus kiertää parasta aikaa eri puolilla kaupunkia.

Varkaus 80 vuotta juhlavuoden kulttuurin erityispalkinnon sai kyläaktivisti Esko Ropponen Harjurannalta. Erityispalkinto on 800 euroa.

Leppäviran kulttuuripalkinto luovuttiin sunnuntaina Musiikkiyhdistys Plugi ry:lle. Yhdistys on järjestänyt Leppävirta-päivien yhteydessä muun muassa Blues Picnic -tapahtumia Leppävirralla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.