Totta-romaanin kolmiodraamaa puidaan nyt näyttämöllä

Kauan sitten tapahtui näin: Elsan taidemaalarimies rakastui perheen nuoreen kotiapulaiseen Eevaan sillä aikaa, kun Elsa loi uraa psykologina. Nyt Elsa on isoäiti ja tekee kuolemaa. Taidemaalarimies on yhä hänen. Mitä tapahtui Eevalle?

Kom-teatteri on ottanut tavakseen dramatisoida aikalaisromaaneja. Seuraavaksi näyttämöllä nähdään sovitus Riikka Pulkkisen menestysromaanista Totta. Tarina liikkuu kahdella aikatasolla, tässä päivässä ja 1960-luvulla. Vesi on siinä tärkeä elementti. Niinpä näyttämölläkin taidemaalari maalaa vettä peilin pintaan ja intohimoa kuvastaa veden pirskottelu toisen päälle.

Elsaa esittää Marja Packalén, vanhaa taidemaalari Marttia Pekka Valkeejärvi ja nuorta Eero Milonoff. Eeva on Vilma Melasniemi ja Elsan ja Martin tytär Eleanoora Laura Malmivaara. Melasniemi esittää myös Eleanooran tytärtä Annaa.

- Koimme kaikki romaanin hiukan eri tavalla ja näytelmä on synteesi tulkinnoistamme. Itselleni liikuttavin hetki on se, kun aikuinen joutuu rikkomaan lapselle antamansa lupauksen, Chydenius valottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.