Tukka lähtee maanantaina, kun intti kutsuu laulukilpailun kuopusta

Kaikki on käynyt hyvin nopeasti Tuomas Miettolan kohdalla. Iisalmelainen 19-vuotias baritoni on elämänsä ensimmäistä kertaa käymässä Savonlinnan oopperajuhlilla ja heti mukana Timo Mustakallio -laulukilpailun alkukilpailussa, joka lauletaan tänään lauantaina.

Suurin osa Savonlinnaan selviytyneistä 16 kilpailijasta on syntynyt vuosina 1985–87, kun Miettolan syntymävuosi on 1994. Jo pääsy karsintoihin oli hänelle yllätys.

–Ajattelin, että vau, tähän saa jo olla tyytyväinen, mutta menen kyllä ja teen parhaani. Meni ihan hyvin, mutta ei se ollut nappisuoritus. Seuraavana aamuna kun tuli viesti, että on valittu jatkoon, niin tuli sellainen olo, että hoh-hoijaa, oh-hoh, johan nyt, Miettola kertaa hymyillen.

Kävi kilpailussa miten tahansa, on heti maanantaina edessä karu pudotus arkeen. Hiukset lähtevät aamulla ja kello 16 Miettolan on ilmoittauduttava Kajaanissa armeijan palvelukseen.

Timo Mustakallio -laulukilpailun finaali on sunnuntaina. Lue Tuomas Miettolan haastattelu kokonaisuudessaan lauantain lehdestä.