Turun Ruisrock peruuntuu tältä kesältä

Turun Ruisrock peruutetaan tulevalta kesältä koronavirusepidemian vuoksi. Festivaali on määrä järjestää seuraavan kerran kesällä 2021.

Tälle vuodelle ostetut liput käyvät ensi vuonna, ja ne käyvät tapahtumaan sellaisenaan. Lipun voi myös palauttaa ja saada rahat takaisin lippukaupan palvelumaksua lukuun ottamatta. Lippu pitää palauttaa viimeistään 5. heinäkuuta. Järjestäjien täsmällisemmät ohjeet löytyvät verkkosivuilta.

Hotellipakettien palautuksista huolehtii Visit Turku. Koulumajoitusvaraukset perutaan automaattisesti ja maksetut varaukset siirretään ensisijaisesti vuoden 2021 festivaalia varten.

Tämän vuoden festareille olivat tulossa esiintymään muun muassa lattarivaikutteisista hiteistään tunnettu Camila Cabello ja elektronista tanssimusiikkia ja reggaeta yhdistävä Major Lazer. Suomalaismuusikoista mukana olivat esimerkiksi Antti Tuisku, JVG, Maija Vilkkumaa ja Sanni. Lisäksi The Rasmuksen oli määrä esiintyä ainoastaan Ruisrockissa.

Turvallisuus edellä

Järjestäjät korostavat, että epidemiatilanteessa tärkeintä on yleisön, esiintyjien ja työntekijöiden turvallisuus ja hyvinvointi.

– Festivaalin peruminen on raskas ja surullinen päätös, mutta ainoa vastuullinen vaihtoehto. Samaan ratkaisuun ovat päätyneet lukuisat festivaalit ympäri maailman, ja Ruisrock liittyy nyt tähän joukkoon, festivaali kertoo tiedotteessaan.

Järjestäjät luonnehtivat tilannetta sydäntä särkeväksi, mutta päätöstä oikeaksi.

Ensi vuoden festivaalin ajankohdaksi ilmoitetaan heinäkuun toinen viikonloppu. Tapahtuman ohjelmistosta kerrotaan sitä mukaa, kun neuvottelut esiintyjien kanssa etenevät ja artistien kiertueaikataulut varmistuvat.

Turun kaupunginhallitus päätti aiemmin tässä kuussa suosittaa, että massatapahtumat perutaan Turussa heinäkuun loppuun asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Kansainvälistä elokuvaa omin ehdoin ja omakustanteisesti – Suomalainen Saara Lamberg tekee uraa ohjaajana ja näyttelijänä Australiassa

Maailman tunnetuimpiin elokuvasäveltäjiin kuuluva Ennio Morricone on kuollut – "Yksi suurimmista kautta aikojen"

Linda Huhtinen keräsi ihmisten muistoja Juicesta Toisinajattelija-sitaattikokoelmaan: "Mukana on murheellisiakin sitaatteja, sillä ei Juicekaan ollut vain nokkela ja hauska"

Kirja-arvio: Joonas Konstigin uutuus on varma valinta historian ystäville

Atomirotta on noussut kuudessa vuodessa keikkabändien ykkösketjuun – "Ominta reviiriä ovat pienet ja hikiset klubit", sanoo Rane Raitsikka

Levyarvio: Maqiano-niminen laite tuo uniikin elementin Kari Ikosen levylle

Levyarvio: Virpi RäisäsenTrasparente on osin huikeaa kuunneltavaa, mutta kokonaisuutta vaivaa epätasaisuus

Dekkari näyttää, miten suomalaiset yhdistettiin talvisodan jälkeen väkisin toisinajattelijat hiljentämällä

John Legend ja Chick Corea vahvistaneet esiintymisensä ensi vuoden Pori Jazzeilla

”Taiteen tulisi olla kaikkien ulottuvilla, eikä tapahtumien pitäisi rajoittua pääkaupunkiseudulle.”

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.