Tv:stä tutut miehet nostivat kovia tuloja viime vuonna – Leppilammella noin 270  000 euron ansio- ja pääomatulot

Televisiosta tutut miehet jyräsivät viime vuoden tuloissa naisjuontajat. Juontaja ja näyttelijä Mikko Leppilampi tahkosi viime vuonna noin 270  000 euroa verotettavaa ansio- ja pääomatuloa. Pääomatuloja hänelle kertyi noin 71  000 euroa. Leppilampi on nähty juontotöissä muun muassa Tanssii tähtien kanssa- ja Tähdet, tähdet -ohjelmissa.

Tv-kasvo, toimittaja ja kolumnisti Tuomas Enbuske sai viime vuonna verotettavaa ansio- ja pääomatuloa noin 231  000 euron edestä. Pääomatuloa hänelle kertyi noin 7  000 euroa. Enbuske on nähty televisiossa muun muassa Enbuske, Veitola ja Salminen -keskusteluohjelmassa. Hän toimii myös Iltalehden kolumnistina.

Yli 200  000 euron tuloihin ylsi myös juontaja Heikki Paasonen, joka sai viime vuonna ansio- ja pääomatuloja noin 202  000 euroa. Niistä pääomatuloa oli reilut 6  000 euroa. Paasonen juontaa esimerkiksi The Wall Suomi -visailuohjelmaa. Lisäksi hän on juontanut muun muassa The Voice of Finlandia.

Näyttelijä, juontaja ja laulaja Roope Salminen sai viime vuonna verotettavaa ansio- ja pääomatuloa 190  000 euroa. Hänellä ei ollut pääomatuloja Suomessa. Salminen juontaa muun muassa Huuma- ja Putous-ohjelmia. Hänet nähtiin myös Enbusken ja Maria Veitolan kanssa samassa keskusteluohjelmassa.

Pimiä ylsi lähes 100 000 tuloihin

Radio- ja tv-juontaja sekä yrittäjä Jaajo Linnonmaa sai viime vuonna ansio- ja pääomatuloja noin 148  000 euroa. Niistä noin 31  000 oli pääomatuloja. Linnonmaa on perustanut muun muassa yritykset Virtual traveller ja Teee club. Hän muun muassa juontaa televisiossa Haluatko miljonääriksi -visailua.

Linnonmaan kanssa Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmaa juontava Anni Hautala jäi tienesteissä kollegastaan, sillä hän sai verotettavaa tuloa noin 55  000 euroa. Pääomatuloja hänellä oli reilu 2  000 euroa. Hautala on juontanut televisiossa muun muassa Mitä lapsesi tekisi- ja Kaikki vastaan 1 -ohjelmia sekä laulukilpailu Idolsia. Lisäksi hän on julkaissut ruokakirjoja.

Juontaja-toimittaja Vappu Pimiän viime vuoden verotettavat ansio- ja pääomatulot olivat noin 97  000 euroa. Pääomatuloja hänellä oli noin 17  000 euroa. Pimiä juontaa muun muassa Tanssii tähtien kanssa- ja Maajussille morsian -ohjelmia. Myös hän on julkaissut ruokakirjoja.

Toimittaja ja juontaja Maria Veitola sai ansio- ja pääomatuloja yhteensä noin 73  000 euroa, josta noin 16  000 euroa oli pääomatuloa. Veitola on nähty televisiossa esimerkiksi Yökylässä Maria Veitola- ja Tähdet, tähdet -ohjelmissa. Häneltä on myös julkaistu muun muassa Veitola-nimeä kantava kirja.

Lähes kaikilla tunnetuilla elokuva- ja tv-kasvoilla on myös oma yrityksensä, joten verotiedot eivät kerro koko totuutta heidän tuloistaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Elokuva-arvio: Anu Kuivalaisen Lauluja rakkaudesta tarjoaa hienon kokemuksen lähellä olemisesta, rakkaudesta, kaipuusta ja yksinäisyydestä

Äänien erikoismies Heikki Kossi palkitaan Nordic Flair -palkinnolla

Jotta kaupunkifestivaali onnistuu, tarvitaan osaavia kuraattoreja, joilla on ymmärrystä sekä taidemaailman tuulista että paikallisesta sielunelämästä, sanoo aiheesta väittelevä Johanna Tuukkanen

Kirja-arvio: Rax Rinnekankaan romaanissa maistuu kulttuurinen kauneusaromi

Katutaidefestivaali tuo väriä vanhan uimahallin pintaan

Elokuun näyttelyissä neliöpelko poistuu, silmistä heijastuu tyyneys kauhun jälkeen ja 1950-luvun Etelä-Afrikka näyttäytyy suomalaiskuvaajan silmin

"Ei ehkä elämän paras viikko" – Ulla Heikkilän Eden on ensimmäinen suomalainen rippileirielokuva

Emmi Itärannan Teemestarin kirja -teoksesta tehdään elokuvaa – päärooleissa Mimosa Willamo ja Saga Sarkola

J. Karjalaisen keikka Helsingin areenassa siirtyy vapulle 2021 – liput käyvät sellaisenaan uuteen ajankohtaan

Golden Globeja jakavia elokuvajournalisteja syytetään viihdejournalismin laittomasta monopolisoinnista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.