Uudet jäsenet taiteen keskustoimikuntaan

Valtion taidetoimikuntiin ja taiteen keskustoimikuntaan on nimetty uudet jäsenet. Valtioneuvosto nimesi tänään jäsenet ensi vuoden alusta alkavalle kolmivuotiskaudelle.

Taiteen keskustoimikunnan muodostavat valtion taidetoimikuntien puheenjohtajat sekä kuusi muuta jäsentä. Ensi vuoden alusta taiteen keskustoimikunnan puheenjohtajana toimii Leif Jakobsson ja varapuheenjohtajana kirjailija Tuula-Liina Varis.

Uusien valtion taidetoimikuntien puheenjohtajina toimivat elokuvataidetoimikunnassa tuottaja ja ohjaaja Marjo Valve, kirjallisuustoimikunnassa kirjailija Tuula-Liina Varis ja kuvataidetoimikunnassa kuvataiteilija Minna Heikinaho. Muotoilutoimikunnan puheenjohtajana toimii sisustusarkkitehti Päivi Bergroth, näyttämötaidetoimikuntaa johtaa teatterinjohtaja Ahti Ahonen ja rakennustaidetoimikuntaa arkkitehti Markus Seppänen.

Säveltaidetoimikunnan puheenjohtaja on musiikin tohtori Pekka Vapaavuori, tanssitaidetoimikunnan johtoon tulee tanssitaiteilija Sari Laakso ja valokuvataidetoimikunnan puheenjohtaja on valokuvataiteilija Tuovi Hippeläinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.