Uusi galleria lupaa rakentaa taiteilijan uraa

Jotkut kuvataiteilijat kokevat jäävänsä työssään kovin yksin näyttelyidensä välillä. Tämä viesti kuvataidekentältä siivitti Pilvi ja Mikko Kalhamaa sekä Antti Piippoa, kun he alkoivat miettiä uudenlaisen nykytaidegallerian perustamista ja sen toimintatapoja.

Tilat Gallery KalhamaPiippo Contemporarylle löytyivät aivan Helsingin ydinkeskustasta, Vanhan ylioppilastalon kupeesta Kaivopihalta. Galleria avautuu huomenna.

- Me aiomme tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä taiteilijoittemme kanssa niin pienissä kuin suurissa asioissa. Autamme heitä rakentamaan uraansa eri vaiheet huomioon ottaen, lupaa gallerian taiteellinen johtaja Pilvi Kalhama.

- Tärkein asiakkaamme on taiteilija.

Taidehistorioitsija Kalhama on tutustunut taidekenttään muun muassa erilaisten projektien järjestäjänä ja Kuvataideakatemian tutkimuslehtorina. Hän aikoo toimia linkkinä niin taiteilijan ja taiteen ostajien kuin taiteilijan, museoiden ja ulkomaisten gallerioiden välillä.

Yritysjohtaja Antti Piippo on taiteen harrastaja ja keräilijä.

- Osallistumiseni pontimena olivat taiteilijoiden kanssa käymäni keskustelut. Tämäntyyppiselle gallerialle on ollut selkeä aukko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.