Valkoisen kaupungin kirjailija Jorma Ojaharju kuoli

Kirjailija Jorma Ojaharju on kuollut. Hän oli 72-vuotias. Viime yönä kotonaan Helsingissä kuollut kirjailija julkaisi uransa aikana yli 40 teosta.

Vaasassa vuonna 1938 syntyneen Ojaharjun tuotannossa synnyinkaupunki nousee suureen rooliin. Ojaharju julkaisi vuosina 1976-1982 Vaasa-trilogian, joka koostui kirjoista Valkoinen kaupunki, Paremmassa maailmassa ja Maa kallis isien. Hän oli trilogiallaan ehdolla Pohjoismaisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Ojaharjun muita tunnettuja teoksia ovat muun muassa Amok, Minun Kosmokseni sekä Vappumarssi.

Kustannusyhtiö Tammen palkinnon Ojaharju sai vuonna 1977 ja Suuren suomalaisen kirjakerhon palkinnon vuonna 1979. Valtion taiteilijaeläke hänelle myönnettiin vuonna 2001.

Ajoittain sangen värikästä elämää viettänyt Jorma Ojaharju oli myös yhteiskunnallinen toimija. Taiteilijajärjestö Kiilan puheenjohtajana hän toimi parin vuoden ajan. 1980- ja 1990-luvuilla Ojaharju istui Vaasan kaupunginvaltuustossa.

Eräs Ojaharjun romaaneista on Avustajat kehästä, ensimmäinen erä. Ojaharju sijoittui vuonna 1963 nyrkkeilyssä raskaansarjan SM-hopealle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Elokuva-arvio: Anu Kuivalaisen Lauluja rakkaudesta tarjoaa hienon kokemuksen lähellä olemisesta, rakkaudesta, kaipuusta ja yksinäisyydestä

Äänien erikoismies Heikki Kossi palkitaan Nordic Flair -palkinnolla

Jotta kaupunkifestivaali onnistuu, tarvitaan osaavia kuraattoreja, joilla on ymmärrystä sekä taidemaailman tuulista että paikallisesta sielunelämästä, sanoo aiheesta väittelevä Johanna Tuukkanen

Kirja-arvio: Rax Rinnekankaan romaanissa maistuu kulttuurinen kauneusaromi

Katutaidefestivaali tuo väriä vanhan uimahallin pintaan

Elokuun näyttelyissä neliöpelko poistuu, silmistä heijastuu tyyneys kauhun jälkeen ja 1950-luvun Etelä-Afrikka näyttäytyy suomalaiskuvaajan silmin

"Ei ehkä elämän paras viikko" – Ulla Heikkilän Eden on ensimmäinen suomalainen rippileirielokuva

Emmi Itärannan Teemestarin kirja -teoksesta tehdään elokuvaa – päärooleissa Mimosa Willamo ja Saga Sarkola

J. Karjalaisen keikka Helsingin areenassa siirtyy vapulle 2021 – liput käyvät sellaisenaan uuteen ajankohtaan

Golden Globeja jakavia elokuvajournalisteja syytetään viihdejournalismin laittomasta monopolisoinnista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.