Vallaton Figaron häät sai Olavinlinnan yleisön hihkumaan

Dresdenin Semperoperin Figaron häissä yhdistyy vahva ammattitaito ja vallaton tekemisen riemu. Savonlinnan oopperajuhlien yleisö aivan hihkui ensi-illan jälkeen maanantaina.

Mozartin Figaron häät on saippuaoopperoiden äiti, jonka juonenkäänteissä vilisee himokkaita rakastajia ja auliita rakastajattaria, salaisia tapaamisia, kadotettuja poikia ja naimisiin haluavia äitejä.

Lemmenmetkujen lomassa syödään makeita macaroneja ja heitellään vaaleanpunaisia ruusuja.

Kaiken yllä soi ihanaakin ihanampi musiikki. Orkestereiden parhaimmistoon kuuluvan Sächsische Staatskapellen soitossa riittää lämpöä ja nyansseja.

Mozartin lomaan kapellimestari Omer Meir Wellber ujuttaa niin ranskalaista chansonia kuin Kesäillan valssiakin. Alussa soi cembalo, lopussa haitari.

Laulajat ovat tasokkaita, energisiä ja roolihahmojensa näköisiä. Huipputaloon kiinnitetty suomalaissopraano Tuuli Takala on suloinen ja viettelevä, mutta myös rakkaudessa pettyvä Barbarina, ikuinen toinen nainen.

Olavinlinna on tietenkin aivan liian iso areena intiimille kamarioopperalle, mutta näin taidokkaissa käsissä sekään ei pahemmin haittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.