Vapaus vieraana Turun musiikkijuhlien ohjelmassa

Torstaina alkavien Turun musiikkijuhlien tämänvuotisena teemana on vapaus. Aihe näkyy muun muassa konserttipaikkojen valinnassa, sillä osa ohjelmasta esitetään Turun entisessä keskusvankilassa Kakolassa sekä aikoinaan eristettynä sairaala-alueena toimineella Seilin saarella.

- Vapaus on illuusio. Täydellistä vapautta ei ole, vaan vapaus on aina suhteessa vangitsemiseen, rajoittamiseen tai johonkin muuhun vastakäsitteeseen. Näitä aiheita yritämme konserteissamme pohtia, kertoi musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Topi Lehtipuu tiistaina festivaalin tiedotustilaisuudessa.

Tänä vuonna tehtävässään aloittaneen Lehtipuun mukaan hänen taiteellinen näkemyksensä välittyy festivaalin ohjelmistosta.

- On osa festivaalien prosessinhallintaa, että ideoita tulee monelta suunnalta, mutta kyllä tämä ohjelmisto on minun näköistäni. Festivaalin johtajana olen palvelutehtävässä, ja toteutan näkemystäni siitä, mitä musiikki voi moniarvoisuudessaan olla, pohti videoyhteyden välityksellä Englannista puhunut Lehtipuu.

Turun musiikkijuhlien ohjelmisto käsittää tänä vuonna runsaat 40 konserttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.