Variety-lehti: Koronakriisi saattaa siirtää Oscar-gaalaa

Koronaviruskriisi saattaa siirtää ensi vuoden elokuva-alan Oscar-gaalaa, kirjoittaa yhdysvaltalainen Variety-lehti. Lehti perustaa tietonsa useisiin lähteisiin.

Tällä hetkellä Oscar-palkinnot on tarkoitus jakaa helmikuun lopussa.

Lehden lähteiden mukaan palkintogaalan siirtämissuunnitelmista ei ole vielä varmuutta. Yhden lähteen mukaan gaalaa todennäköisesti siirretään.

Oscar-palkinnot jakava Yhdysvaltain elokuva-akatemia ei kommentoinut asiaa Varietylle eikä uutistoimisto AFP:lle.

Vuoden 2021 Oscar-gaalassa on tarkoitus palkita vuoden 2020 aikana julkaistuja elokuvia. Variety kirjoittaa, että on epäselvää vaikuttaisiko gaalan siirto siihen, milloin elokuvien tulisi olla julkaistuna, jotta ne täyttäisivät akatemian vaatimukset.

Pandemia on jo aiheuttanut poikkeuksia

Elokuva-akatemia kertoi viime kuussa, että Oscar-ehdokkaaksi pääsevät pandemian takia poikkeuksellisesti myös elokuvat, joita ei ole esitetty elokuvateattereissa lainkaan.

Koronaviruskriisi on sulkenut elokuvateattereita, ja joidenkin elokuvien ensi-iltaa on siirretty myöhemmäksi pandemian takia. Toisaalta joitakin uutuuselokuvia on julkaistu suoraan esimerkiksi suoratoistopalveluissa.

–  Akatemia uskoo lujasti, että ei ole hienompaa tapaa kokea elokuvien taikaa kuin nähdä elokuva teatterissa. Sitoutumisemme siihen ei horju. Historiallisen traaginen covid-19-pandemia edellyttää kuitenkin tekemään tämän väliaikaisen poikkeuksen kelpoisuussääntöihimme, sanoi elokuva-akatemian puheenjohtaja David Rubin viime kuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Säveltäjä Pasi Lyytikäinen kirjaa "aivojen aamujumppana" koronakevään tunnelmia muistiin nuottiviivastolle – kuuntele tulkintoja sävellyspäiväkirjasta

Kuopion kaupunginorkesterin soittajat toivat iloa palvelutalojen asukkaille

Kuinka kirjailija aloittaa työnsä? Antti Heikkinen ja Sirpa Kähkönen paljastavat, millaista on kirjoittaa kirja

Kirja-arvio: Sally Rooney ihastutti esikoisromaanillaan, ja uutukainen on aikaisempaa kunnianhimoisempi teos

Museot, huvipuistot ja eläintarhat saavat avata maanantaina, ryysistä ei päästetä syntymään

Legendaarinen jazzrumpali Jimmy Cobb kuoli – soitti Miles Davisin Kind of Blue -klassikolla

Koronapandemia on koetellut taide- ja kulttuurialaa rajusti, käy ilmi kyselystä

Kanttilan suunnittelijaksi valittu Arkkitehtitoimisto Arto Mattila Oy – Minna Canthin talo ry toivoo yhä yleisön kommentteja ja tilatoiveita Kanttilan suhteen

Nimekkäät suomalaiset kirjoittajat kertovat Kentänvaltaajat-kirjassa, kuinka jalkapallo on vaikuttanut heidän maailmankuvaansa

Harri-Pekka Pietikäinen pelkäsi valkohaita, joten hän hyppäsi hyiseen meriveteen kohdatakseen sen silmästä silmään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.