Varkauden nuoret juhlistavat tuplajuhlavuotta näytelmällä

Satavuotias Suomi ja Martti Lutherin 500 vuoden takainen reformaatio eivät äkkiseltään kuulosta aiheiksi nuorten näytelmään.

Varkaudessa ei kuitenkaan aihetta kavahdeta. Evankelis-luterilainen seurakunta ja Harjurannan Nuorisoteatteri käynnistelevät hanketta, minkä tavoitteena on, että nuoret tekevät ensi vuonna näytelmän juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea ja reformaation merkkivuotta.

Nuoret tekevät näytelmän käsikirjoituksen itse kevään aikana pidettävissä työpajoissa. Kykyjenetsintä hankkeen toteutukseen on alkanut.

Toiveissa on saada mukaan mahdollisimman suuri joukko paitsi näyttelemisestä myös kirjoittamisesta, musiikista, puvustuksesta, lavastuksesta, piirtämisestä, meikkaamisesta, valokuvauksesta ja markkinoinnista kiinnostuneita nuoria.

– Nuoret saavat tehdä näköisensä näytelmän, eikä se ole välttämättä mikään historiallinen spektaakkeli, sanoo ohjaaja Jussi Mikkonen Harjunrannan Nuorisoteatterista.

Ensi-ilta on suunnitteilla ensi lokakuuksi.

Lisätietoja hankkeesta saa seurakunnan nuorisotyönohjaaja Tarja Natuselta p. 040-718 533 tai ohjaaja Jussi Mikkoselta 040-570 5185.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.