Vasemmistonuoret kerää kulttuurikilpailussaan feministisiä kotivideoita

Vasemmistonuorten kulttuurikilpailu alkoi eilen, ja sen aiheena on tänä vuonna feministiset kotivideot. Kilpailuaika päättyy 31. elokuuta.

Kaikille avoimessa kilpailussa on kaksi sarjaa: sekuntisarja, jonka työt saavat kestää enintään 59 sekuntia, ja minuuttisarja, jonka töiden on oltava vähintään minuutin mittaisia. Kummankin sarjan kaksi parasta videota palkitaan rahapalkinnoilla.

Kilpailukutsun mukaan feministinen kotivideo voi olla missä vain videotaiteen formaatissa ja käsitellä oikeastaan mitä tahansa aihetta. "Kun feministi tekee kotivideon, syntyy feministinen kotivideo", kilpailukutsussa tiivistetään.

Videot arvioi raati, johon kuuluvat apulaisohjaaja Joona Mielonen, Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Taija Roiha sekä heinäkuun aikana julkistettava asiantuntijajäsen. Kilpailun voittajat valitaan syyskuussa.

Videokilpailu on osa Vasemmistonuorten Feminismi liikkeessä  -kampanjaa, jossa pohditaan feminismiä nykyaikaisena liikkeenä sekä osana vasemmistolaista liikettä.

Lähde: Vasemmistonuoret

Uusimmat

Kulttuuri

"Hän rakastaa yllätyksiä silläkin uhalla, että teemme virheitä", sanoo Stingin rinnalla 30 vuotta soittanut Dominic Miller

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

IS: Yö-yhtyeen alkuperäinen kitaristi vastustaa suunniteltua muistokonserttia: "Olli sanoi aikoinaan ei"

Shape of My Heart on populaarimusiikin tunnetuimpia sävellyksiä – toimittaja soitti teoksen alun videolle, ja kappaleen säveltäjä antoi rohkaisevan kommentin

Teatteriarvio: Pasi Lampelan uutuus Sammakkokuningas on pieni musta helmi, jossa on antiikin tragedian aineksia

Kolme erilaista taiteilijaa, Arto Väisänen, Jouni Airaksinen ja Antti Rönkä, kokosi yhtenäisen näyttelyn

Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän voitti Kristallikarhun Berliinin elokuvajuhlilla

Timo Kiiskiselle Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto

Kuopiolaistettu Vuonna 85 -musikaali tuo lavalle nyrkkeilymestarin, elokuvanäyttelijän ja huumorimuusikon – Ismo Apell tavoittelee Itä-Suomen teatterirankingin kakkossijaa

Jussi Hakulinen: Yö suunnittelee comebackia Olli Lindholmin kunniaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.