Venäjän televisio myöntää vuotaneensa suosikkisarjan päätösjakson verkkoon

Venäjän valtion televisio on myöntänyt, että se vuoti Uusi Sherlock -sarjan neljännen tuotantokauden päätösjakson ennenaikaisesti internetiin, kertoo The Moscow Times verkkosivuillaan.

Uusi Sherlock -sarjan neljännen tuotantokauden päätösjakson piti tulla ensiesitykseen viime sunnuntaina 15. tammikuuta. Jakson venäjänkielinen versio ilmestyi kuitenkin verkkoon jo lauantaina.

Monet brittilehdet epäilivät tuoreeltaan, että vuodon takana ovat venäläiset hakkerit. The Telegraphin haastattelema BBC:n edustaja arveli, ettei vuoto voi olla vahinko.

Venäjän valtion televisio myönsikin myöhemmin tiedotteessa, että syy vuotoon on heidän.

– Meidän on valitettavasti kerrottava, että yksi henkilökuntamme jäsen on pahaa tarkoittamatta rikkonut tiukkoja suojauskäytäntöjämme, ja näin osoittanut rikollista huolimattomuutta tehtäviensä hoidossa. Tämän seurauksena (video-) tiedosto on vuotanut verkkoon, tiedotteessa kerrotaan.

Venäjän televisio kertoo kiristäneensä turvatoimiaan ja pahoittelee tapahtunutta.

Uusi Sherlock on Britannian yleisradioyhtiö BBC:n sarja, joka perustuu Arthur Conan Doylen luomaan salapoliisihahmo Sherlock Holmesiin. Sherlock Holmesia sarjassa näyttelee Benedict Cumberbatch, tohtori John Watsonia näyttelee Martin Freeman.

Sarjan jokainen tuotantokausi koostuu kolmesta 90 minuutin mittaisesta jaksosta.

Uusi Sherlock -sarja alkoi vuonna 2010. Se on ollut menestys ympäri maailman.

Lähteet:

The Moscow Times

BBC

The Telegraph

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.