Viihteen monitoimitaituri Jukka Virtanen on kuollut

Viihteen monitaituri Jukka Virtanen on kuollut varhain sunnuntaiaamuna. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Jukka Virtanen oli kuollessaan 86-vuotias. Hän kuoli pitkän sairauden uuvuttamana. Hänen perheeseensä kuuluivat vaimo Liisa sekä lapset Riikka ja Ville.

Virtanen työskenteli monipuolisesti viihteen ja kulttuurin parissa. Hän oli muun muassa television Levyraadista tuttu sanoittaja, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Hänen elämästään voit lukea enemmän alla olevasta 80-vuotishaastattelusta.

Lue myös: Arkistojuttu: Tehdas opetti elämää Jukka Virtaselle

 

Virtasella on osansa myös kuopiolaisessa jalkapallohistoriassa. Innokkaana jalkapallo-miehenä tunnettu Virtanen sanoitti KuPSin Banzai-kannatuslaulun, joka julkaistiin vuonna 1975.

– Se jäi hienosti elämään. Banzai sopi joukkueen taisteluhuudoksi, muisteli KuPSin joukkueenjohtajana 1970-luvulla ollut Markku Hyvärinen laulun syntyhistoriasta tehdyssä Savon Sanomien jutussa tänä kesänä.

Lue myös: KuPSin taisteluhuuto syntyi kaveriporukan tervehdyksestä – "En oikein muista, että mistä me keksimme sen"
 

 

Virtanen kamppaili vuosia syövän kanssa. Huhtikuussa 2015 hän kertoi Savon Sanomille voivansa olosuhteisiin nähden hyvin.

– Minulle on annettu elinikää pari vuotta. Yksi lääkäri sanoi, että kuolen kesällä. Vastasin, että en perkele kuole. Olen itsepäinen, Virtanen naurahti.

Jukka Virtanen oli kunniavieras jalkapallopersoona Atik Ismailin raittiusjuhlassa huhtikuussa 2015. Kuva: Laura Oja

 

Vuonna 2013 Virtanen kertoi STT:n 80-vuotishaastattelussa olleensa innokas lukija ja haaveilleensa kirjailijan ammatista, mutta hänellä oli kuitenkin vaikeuksia kirjoittamisen kanssa.

– Sain ensimmäiseltä luokalta ehdot, joiden mukaan minun piti kirjoittaa ruudullinen vihko täyteen Topeliuksen satuja. Äiti kirjoitti ne vasemmalla kädellä, ja pääsin luokaltani, Virtanen kertoi tuolloin.

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen Virtanen lähti Helsingin yliopistoon opiskelemaan ja liittyi Hämäläis-Osakuntaan. Osakunnan kautta Virtanen pääsi tutustumaan radiotyöhön.

Vuonna 1958 Virtasesta tuli toimittaja Yleisradioon. Hän jäi vapaaksi taiteilijaksi vuonna 1967.

Virtanen on palkittu useaan otteeseen eri vaiheissa uraansa. Elämäntyöstään hän on saanut muun muassa Kultaisen Venlan, jonka jakaa Televisioakatemia.

Jukka Virtanen nähtiin Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla heinäkuussa 2014, kun Team Suonenjoki ja FC Mansikkakarnevaalit kohtasivat jalkapallo-ottelussa. Kuva: Aake Roininen
 

Viihteen monitaituri

Jukka Virtanen

Syntynyt 25. heinäkuuta 1933 Jämsänkoskella.

Perhe: Vaimo Liisa ja lapset Riikka (1960) ja Ville (1961). Kuusi lastenlasta.

Kulttuurin ja viihteen monitaituri. Ollut mukana radio- ja tv-ohjelmissa, elokuvissa, teatterissa, äänilevyillä. Sanoittanut niin lauluja kuin revyitä, kirjoittanut useita kirjoja.

Työskennellyt toimittajana, jäi vapaaksi taiteilijaksi 1967. Aloitti 1981 Levyraadin juontajana.

Palkittu elämäntyöstään Kultaisella Venlalla.

Ollut mukana perustamassa UIT-teatteria sekä raittius- ja urheiluseura Zoomia.

Sanoittanut KuPSin kannatuslaulun Banzain vuonna 1973.

Tunnettuja lauluntekstejä Maalaismaisema, Seitsemän kertaa seitsemän ja Pornolaulu. Suomentanut musikaalit Cats ja Les Miserábles.

Lähde: STT

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Markku Hyvärinen muistelee vierailuaan Levyraadissa: "Jukka sanoi, että huasta savvoo"

"Hänellä oli koko ajan positiivinen asenne elämään", Arto Nyberg muistelee pelikaveriaan Jukka Virtasta – Aarre Elo kutsuu "laatumieheksi"