Viinijuhlayleisö äänestää jaloillaan: Eppu Normaali ylittää Cheekin suosion kirkkaasti

Sateinen alkuviikko on vaikuttanut merkittävästi Kuopion Viinijuhlien kävijämääriin. Esimerkiksi keskiviikkoiltana esiintynyt Cheek veti satamaan vain reilu 3 000 ihmistä, vaikka artisti myi pari vuotta sitten jopa Olympiastadionin täyteen. Projektipäällikkö Jorma Iivanaisen mukaan keskiviikkoillan odotettiin olevan yksi suosituimmista.

– Ainakin pari tuhatta kävijää odotettiin enemmän. Sadesää vaikuttaa ja ehkä myös se, että nuoret katsovat Cheekin keikan muilla festareilla.

Keskiviikkoiltaa kovemmat lipunmyyntitulokset tulevat perjantaina, johon on ennkkoon jo myyty monta tuhatta lippua. Perjantaina esiintyy Tuure Kilpeläinen ja Eppu Normaali.

– Perjantai on jo ohittanut reilusti keskiviikon kävijämäärät, siitä on tulossa hyvin vilkas päivä. Eppujen lisäksi Tuure Kilpeläinen on aina vetänyt yleisöä Kuopiossa, Iivanainen arvioi.

Torstaihin mennessä Viinijuhlalippuja oli kaikkiaan myyty noin 18 000. Viime vuonna koko festivaalien aikana myytiin yhteensä reilu 30 000 lippua.

Tänä kesänä yksi suosituimmista päivistä oli aloituslauantai, jolloin festivaalialue myytiin lähes loppuun. Lauantaina esiintyjälistalla oli Roope Salminen & koirat sekä Antti Tuisku, joka joutui kuitenkin perumaan keikkansa sairastumisen vuoksi. Tilalle saatiin lavalle Sanni. Lauantaina myytiin lähes 7 000 lippua, mikä on maksimimäärä yhdelle illalle.

Iivanainen arvioi, että tänä kesänä useiden tapahtumien päällekkäisyys vie jonkin verran kävijöitä.

– Iisalmen Oluset, Siilifolk ja Suonenjoen mansikkakarnevaalit sattuvat samoihin aikoihin Viinijuhlien kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Viinijuhlien ilmaistapahtumalle kaavaillaan jatkoa - myös ensi vuoden teema selvillä

Fanit pettyivät Antti Tuiskun keikan peruuntumiseen: "Moni itki ja käveli ulos alueelta"