Vuoden äänikirjapalkinto poikkeuksellisesti kahdelle

Vuoden äänikirja 2012 -palkinto on myönnetty Kristina Carlsonin William N. Päiväkirjalle ja Laura Gustafssonin Huorasadulle. William N. Päiväkirjan äänenä on Juha Sääski, Huorasadun puolestaan lukee Pinja Flink.

Voittajakaksikko valittiin Celia-kirjaston vuosina 2010-2012 tuottamista äänikirjoista. Tunnustuspalkinto jaettiin nyt kuudennen kerran.

Palkintoraati halusi tänä vuonna palkita poikkeuksellisesti kaksi kirjaa, sillä ne ovat hyvin erityylisiä. Raadin mukaan molempien palkittujen teosten lukijat ovat paneutuneet huolella luettavan tekstin tyylilajiin, tunnelmaan ja yksityiskohtiin.

Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta esimerkiksi näkövammaisille, kehitysvammaisille ja oppimisvaikeuksista kärsiville.

Uusimmat

Kulttuuri

"Hän rakastaa yllätyksiä silläkin uhalla, että teemme virheitä", sanoo Stingin rinnalla 30 vuotta soittanut Dominic Miller

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

IS: Yö-yhtyeen alkuperäinen kitaristi vastustaa suunniteltua muistokonserttia: "Olli sanoi aikoinaan ei"

Shape of My Heart on populaarimusiikin tunnetuimpia sävellyksiä – toimittaja soitti teoksen alun videolle, ja kappaleen säveltäjä antoi rohkaisevan kommentin

Teatteriarvio: Pasi Lampelan uutuus Sammakkokuningas on pieni musta helmi, jossa on antiikin tragedian aineksia

Kolme erilaista taiteilijaa, Arto Väisänen, Jouni Airaksinen ja Antti Rönkä, kokosi yhtenäisen näyttelyn

Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän voitti Kristallikarhun Berliinin elokuvajuhlilla

Timo Kiiskiselle Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto

Kuopiolaistettu Vuonna 85 -musikaali tuo lavalle nyrkkeilymestarin, elokuvanäyttelijän ja huumorimuusikon – Ismo Apell tavoittelee Itä-Suomen teatterirankingin kakkossijaa

Jussi Hakulinen: Yö suunnittelee comebackia Olli Lindholmin kunniaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.