Wicked avaa Helsingin kaupunginteatterin syksyn

Helsingin kaupunginteatterin suuren näyttämön syyskauden avaa musikaali Wicked. Muita teatterin uutuusnäytelmiä ovat myös muun muassa Lucy Prebblen kirjoittama Enron ja Jari Tervon samannimiseen romaaniin perustuva Koljatti.

Hans Berndtssonin ohjaaman Wicked-musikaalin pääosissa nähdään muiden muassa Maria Ylipää ja Anna-Maija Tuokko. Suuren suosion maailmalla saavuttaneen maagisen nuorten ja aikuisten sadun ensi-ilta on 26. elokuuta.

Enron kertoo energiajätti Enronin konkurssiin johtaneesta taloushuijauksesta mustan huumorin keinoin. Näytelmän ensi-ilta on suurella näyttämöllä 5. marraskuuta. Sen ohjaa Kari Heiskanen.

Koljatin honkkelina pääministerinä nähdään Antti Virmavirta. Pienellä näyttämöllä 30. syyskuuta ensi-iltansa saavan satiirisen näytelmän on dramatisoinut ja ohjannut Sami Keski-Vähälä.

Ohjelmistossa jatkavat muun muassa Viimeinen valssi, Kukkaistyttö ja Kvartetti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Elokuva-arvio: Tarhapäivä jatkaa Antti Pasasen yksinhuoltaja-arjen kuvausta muutamalla yllättävällä käänteellä

Elokuva-arvio: Äkäiset lokit kantavat merimiesten sieluja – Robert Eggersin ohjaama The Lighthouse on omintakeinen taidonnäyte

Elokuva-arvio: Huhhuh, totesi kriitikkokin – Kultainen hansikas kuvaa inhorealistisesti sarjamurhaajan sairasta elämää

Koululaisnäytöksen alastonkohtaus hätkäytti Kuopiossa: Paljas pinta pannaan jatkossa piiloon

Maailma voi loppua kovasti pamahtaen, särkevästi räksähtäen, korkealta kirkaisten tai hitaasti uikuttaen – näitä mahdollisuuksia tarkastellen syntyi x-risk-teos

Gallen-Kallelan maineikas Palokärki jäi viime hetkellä pois Sothebyn huutokaupasta

"Olisihan se hienoa, jos meillä olisi suurempi Kirjakantti, joka menisi messujen suuntaan", pohtii Vestäjät ry:n puheenjohtaja Tatu-Pekka Kekäläinen

Kuopiossa esiintyvän Sabina Zweiackerin esittämää pelimusiikkikappaletta on katsottu miljoonia kertoja – "Saan päivittäin viestejä ihmisiltä, jotka katsovat esityksen"

Vuoden taidelukiolaiseksi valittu Jukka Eskola listasi kolme biisiä, jotka kolahtivat lukioiässä – kahta voi kuunnella yhä, mutta yksi on jäänyt paitsioon

Jurot nuorisojulkkikset koolle 40-vuotisjuhliin – Hassisen Kone palaa estradille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.