Yö-yhtyeen Olli Lindholm antoi haastattelun Satakunnan Viikko -lehdelle viimeisenä elinpäivänään: Olen tul­lut malt­ta­mat­to­mak­si

Viikoittain ilmestyvä Satakunnan Viikko -kaupunkilehti on julkaissut Yö-yhtyeen perustajajäsenen ja laulaja Olli Lindholmin haastattelun, joka on tehty Lindholmin viimeisenä elinpäivänä. Lehden toimittaja haastatteli Lindholmin 11. helmikuuta.

Jutussa lomalla ollutta Lindholmia kuvaillaan muun muassa rentoutuneeksi. Lindholmin mieltä hermostutti lehden mukaan lähinnä kipeytynyt jalkapohja ja huoli uusien Yö-hittien syntymisestä.

Haastattelussa Lindholm muun muassa kertoo toivovansa, että seuraava hittibiisi olisi hänen itsensä säveltämä.

–  Vii­me vii­kol­la ää­nit­te­lin­kin, mut­ta olen tul­lut malt­ta­mat­to­mak­si. En pys­ty rau­hoit­tu­maan. Omas­ta mie­les­tä­ni mi­nul­la ei ole mi­tään muu­ta kuin ai­kaa ja sil­ti ke­laan koko ajan, et­tä mi­nul­la ei ole sitä yh­tään. On­ko täs­sä ta­pah­tu­nut lii­kaa kaik­kea? Kes­kit­ty­mi­nen oli­si avain­sa­na, Lindholm sanoi lehdelle.

"Olen huono rentoutumaan"

Lindholm kertoo myös, että hän on haaveillut iltamatyylisestä kiertueesta, jossa olisi mukana lavasteet, juontaja, mu­siik­kia ja vä­hän standup-ko­miik­kaa.

Hän oli myös kasvattanut partaa Iskelmä Gaalaa varten, mikä lehden mukaan vaikutti siihen, ettei Lindholm kokenut olevansa kuvauskunnossa haastattelun aikana.

–  Tämä ei ole mi­nun jut­tu­ni, mut­ta lu­pa­sin Juha Ta­pi­ol­le, Lind­holm kommentoi lehdelle viitaten parransänkeensä.

Lindholm kertoo haastattelussa myös muun muassa The Voice of Finland -televisio-ohjelmasta, jossa oli mukana.

–  Ih­mi­set ei­vät vält­tä­mät­tä ajat­te­le, kuin­ka iso ja ras­kas Voi­ce on hen­ki­ses­ti sekä lau­la­jil­le, val­men­ta­jil­le, bän­dil­le ja koko tuo­tan­nol­le. Päi­vät ovat pit­kiä ja vä­lil­lä on niin poik­ki, mut­ta sil­ti läh­ti­sin mu­kaan vaik­ka vii­del­le seu­raa­val­le kau­del­le, jos pyy­de­tään, Lindholm sanoo.

Lindholmin suunnitelmissa oli lähteä lämpöön ja aurinkoon taas viimeistään vapun jälkeen. Hän kuvailee itseään huonoksi rentoutujaksi.

–  Olen to­del­la huo­no ren­tou­tu­maan, mut­ta kum­ma jut­tu: muu­tun ih­mi­se­nä, kun mi­nul­la on short­sit ja­las­sa, t-pai­ta pääl­lä ja saan teh­dä kä­ve­ly­lenk­ke­jä, py­säh­del­lä esp­res­sol­le ja tuo­re­me­hul­le ja syö­dä hy­vin pit­kän­kaa­van mu­kaan il­man kii­ret­tä ja tar­joi­li­joi­den suo­mi­tem­poa.

Lindholm kuoli 54-vuotiaana 11.–12. helmikuuta välisenä yönä sairauskohtaukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Rakkauslaulun luonnolle julkaissut Rantama siirtyy luontevasti jazzrokista kohti raskaampaa ja progressiivisempaa suuntaa

Kuopion klassillinen lukio tunnetaan ehkä urheilijoiden lukiona, mutta nyt opiskelijat järjestävät hyväntekeväisyyskonsertin – "Meillä on myös paljon musiikillista osaamista"

Unkarilainen kuorovierailu Kuopioon

Lapset laulavat illan konsertissa lapsille, ja samalla on mahdollisuus seurata läheltä, miten ammattiorkesteri työskentelee

Sibelius-Akatemian häirintäpaljastukset eivät aiheuta toimia

Elokuva-arvio: Luokkakokous-hittejä tehtailleen Taneli Mustosen uusi Se mieletön remppa -elokuva jää ohueksi ja rytmittömäksi komediaksi

Kansanlaulun karmiva puoli paljastuu, kun Heikki Laitinen ja Kimmo Pohjonen pääsevät ääneen – murhalaulu tarjoaa tirkistelyä, kauhistelua ja jopa ihastelua

Kuopiorockin ohjelma valmistui – uusia kiinnityksiä muun muassa Antti Tuisku, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus ja JVG

Kirja-arvio: Serotoniini on uuvuttava ja laiska selonteko valkoisen miehen hädästä

Image: Sibelius-Akatemiassa seksuaalista häirintää, nöyryytystä sekä opettajien ja opiskelijoiden välisiä suhteita

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.