"Yksi maailman huonoimmista supersankarielokuvista" oli viikonlopun kuudenneksi katsotuin

Värikästä kritiikkiä osakseen saanut Rendel-elokuva kiinnosti katsojia avajaisviikonloppuna. Varkautelaislähtöisen Jesse Haajan ohjaama supersankarielokuva oli tuotantoyhtiön mukaan viikonlopun kuudenneksi katsotuin valkokankaalla pyörinyt elokuva.

Rendel keräsi Black Lion Picturesin mukaan 2970 katsojaa, ja ennakot mukaan lukien Rendelin on nyt nähnyt 4 400 katsojaa.

Finnkinon teattereissa Rendel oli yhdeksänneksi katsotuin elokuva. Eniten teatteriin houkuttivat elokuvat Kingsman : Kultainen kehä, It ja Lego Ninjago.

Jesse Haaja kertoo tiedotteessa, että elokuva on kerännyt paljon palautetta.

– Olen viikonlopun aikana saanut faneilta kolmatta sataa viestiä, joissa kiitellään ja ylistetään elokuvaa. Yllättäen paljon kehuja on tullut myös naiskatsojilta. Parasta on, että ollaan onnistuttu tekemään tunteita herättävä elokuva. Odotamme tällä hetkellä mielenkiinnolla lukuja myös Saksan elokuvateatterilevityksestä, Haaja kertoo tiedotteessa.

Ennen ensi-iltaa Rendelin saama kritiikki oli vaihtelevaa. Esimerkiksi Iltalehti kirjoitti, että "Suomalainen Rendel on yksi maailman huonoimmista supersankarielokuvista". Sen sijaan Episodi-lehti antoi elokuvalle neljä tähteä viidestä.

Rendel-elokuvan tapahtumat sijoittuvat Mikkeliin, ja Länsi-Savo-lehden mukaan toimintaelokuva oli kotikonnuillaan hitti: se keräsi kahdessa salissa 447 katsojaa, mikä on Mikkelin vuoden ensi-illoista kolmanneksi paras tulos.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.