Dark Shadows

Ohjaaja Tim Burtonin ja näyttelijä-tuottaja Johnny Deppin yhteistyön kahdeksas hedelmä Dark Shadows maistuu puulta. Kuori on totutun komea, mutta sisältö hengetön.

1960- ja 70-lukujen taitteen kulttimainetta nauttivaan goottihenkiseen televisiosarjaan pohjautuvaan elokuvaan voidaan liittää pitkä litania luokituksia. Se on ainakin kauhua, jännitystä, komediaa, draamaa, romanssia ja fantasiaa. Komediallisuus jää päällimmäiseksi vaikutelmaksi.

Tarinan keskiössä on Collinsin mahtisuku, joka kukoisti 1700-luvun lopun kalastusbisneksessä. Kun nuori Barnabas Collins (Johnny Depp) ei vastaa rakastuneen palvelustytön (Eva Green) tunteisiin, muuttaa neito hänet vampyyriksi ja hautaa elävältä.

Vampyyri palaa sattumalta elämään vuonna 1972. Kotikaupungistaan Barnabas löytää sukunsa rippeet, sekä entiset vihollisensa ja todellisen rakastettunsa – hieman eri olomuodossa vain.

Juoni keskittyy Barnabasin yrityksiin pelastaa sukunsa kunnia ja selvitä muuttuneessa maailmassa. 1970-luvun kirjavuus ja tavat hämmentävät entisajan herrasmiesvampyyriä ja tästä asetelmasta elokuva kaivaa vaihtelevan tasoisen komiikkansa. Idea on imetty tyhjiin nopeasti ja loppupuoli valtataisteluineen on pitkäpiimäinen.

Ylinäyttelemiseen sortuu koko näyttelijäkaarti, josta onnistuneimpana jää mieleen Helena Bonham-Carterin kotipsykiatri.

1970-luvun letkeät hitit luovat hilpeää kontrastia kalvakalle vampyyriteemalle, mutta näiden kahden maailman kohtaamisesta ei lopulta synny mitään järin mielenkiintoista.

Viimeinen niitti tähän arkkuun oli Alice Cooperin esiintyminen omituisen Collinsin perheen linnassa.

Kaisa Hiltunen

Uusimmat

Elokuvat

Budapestin auringonlasku

They Shall Not Grow Old

UglyDolls

Arvio: Isabelle Huppert revittelee hyytävästi Greta-trillerissä

Arvio: Tanskalainen Happy Ending nousee vuosikymmenen rakkauselokuvien kärkikaartiin

Vili ja monsteriplaneetta

Arvio: Dome Karukosken Tolkien-ohjauksessa on niin satua, sotaa, rakkautta kuin syvää ystävyyttäkin

Arvio: Max Minghellan esikoisohjaus Teen Spirit toistaa kaavamaisuuksia

Elokuva-arvio: Avengers: Endgame on megalomaaninen seikkailu Marvelinkin mittapuilla

Elokuva-arvio: Red Joan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.